Obitelj pred zidom

Krah Sementinog lunaparka: ‘Hranio je cijelu obitelj! Sada ne radimo ništa, a računi stižu‘

Mnoge je koronakriza dovela na sam rub egzistencije iz kojeg ne vide izlaz. Otkazi, nemogućnost rada, smanjene plaće samo je dio posljedica koje nisu zaobišle ni obitelj glumice i pjevačice Semente Rajhard koja je cijeli život posvetila radu u obiteljskom lunaparku koji ove godine nije odradio niti jednu manifestaciju.

Za Sementu Rajhard (29) lunapark je puno više od posla. U njemu je odrasla, naučila što znači raditi i zaraditi za život, preživljavati, živjeti nomadskim životom te odrastati u kamp prikolici. Obiteljski biznis nije napustila ni kada je postala glumica i pjevačica, ali koronakriza primorala ju je da se oprosti od svog Zabavnog parka koji je desetljećima prehranjivao njezinu obitelj koja je sada dovedena pred zid.

"Nisam kompetentna da govorim jesu li mjere koje donosi Stožer dobre, jasno mi je da se ne može svima udovoljiti, ali znam da naš lunapark Rajhard eventi ove godine ima pad financija za čak 90 posto, da nije odradio niti jednu manifestaciju, osim dva tjedna u Donjoj Stubici, koji se niti ne može nazvati radom s obzirom na broj posjetitelja” priča nam Sementa koja je posebno emotivna, jer dolazi prosinac kada uobičajeno ima najviše posla.

image
Sementa snimljena u Oroslavju gdje je živjela s obitelji, bratom, majkom i ocem.



BILJANA GAURINA/CROPIX

"Imali smo dogovoren angažman za Advent, no i to je propalo. To su uistinu strašne stvari posebno kada cijela obitelj živi isključivo od tog posla i kada su radnicikao članovi obitelji. Računi i dalje stižu, ali boli me što još uvijek za nas sezonske poslodavce bez zaposlenih zbog Covida nije stigla nikakva Vladina potpora”, priča Sementa.

Prihvatili su to jer su se bojali i brinuli za obitelj, Sementinu trudnoću i posjetitelje.

No, kad se napokon smanjio broj novozaraženih tijekom ljeta, htjeli su nastaviti raditi posao od kojeg žive, po propisima, ali manifestacije su otkazane i to je kraj, ali i krah njihove firme.

image
U lunaparku je odrasla i puno joj je više od pukog posla.
LIVIO ANDRIJIC/CROPIX

"Covid-19 očito nije bolest s kojom se treba šaliti. Nama preostaje samo da čekamo 2021.godinu i nadamo se da ćemo bar ljetnu sezonu moći odraditi. Moramo ostati prizemljeni”, emotivna je Sementa, koja svoj zvjezdani status nikada nije koristila, već je marljivo radila na blagajni i prodavala žetone.

Krah obiteljske firme dogodio joj se u najosjetljivijem razdoblju. Naime, Sementa je u travnju rodila djevojčicu Stellu koju je puna srca ljubavi dočekala sa zaručnikom Vanjom Brundulom. Iako beskrajno uživa u majčinstvu, pitanje egzistencije uvelike je narušilo obiteljsku idilu. No, simpatična glumica ne gubi nadu.

"Trenutno je svima loše i to je dio života i posla. Vjerujemo da će biti bolje. Ja sam freelancer, još uvijek sam na porodiljskom, no uskoro se vraćam, imam već nekoliko prijedloga za suradnju i vjerujem se da ću neku od tih uloga i ostvariti. Poručujem kolegama da će ovo proći i ponovno ćemo snimati i družiti se”, zaključuje.

ČITAJTE I:

Sementa Rajhard o prvim mjesecima majčinstva: 'Dijete me umori, ali jednoga se moramo držati'

Sretne vijesti: Rodila Sementa Rajhard, pjevačica i zaručnik dobili malenu kćerkicu

Vješto ga skriva: Sementa Rajhard na zagrebačkoj špici uživa sa zaručnikom

Linker
16. travanj 2024 19:43