StoryEditor
 Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
DOBAR POPUST

UGLEDNI ESPN NAJAVIO TRANSFER GODINE Barcelona za 'sitniš' vraća odbjeglu zvijezdu, cijena mu je pala drastično!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2020. 14:04

Brazilski nogometni superstar Neymar i dalje drži svjetski rekord kada je u pitanju visina odštete uplaćene nekom klubu za nekog nogometaša. Čak 222 milijuna eura morao je u ljeto 2017. godine platiti PSG da bi ga dopremio iz Barcelone, u koju bi se već vrlo skoro mogao vratiti.

Američki ESPN objavio je u ponedjeljak da pariški klub prodaje Brazilca i to uz ogroman popust. U doba koronavirusa kada sve poskupljuje, gazda PSG-a objasnio je zašto Neymara prodaje po sniženoj cijeni.

Razlog je u Kylianu Mbappeu. Neymar mora otići, a Barcelona će ga moći kupiti već za "sitnicu" od 150 milijuna eura. Mladom Francuzu radi se na novom ugovoru, budući da mu aktualni ističe u ljeto 2022. godine. Plan je Mbappeu uplaćivati oko 50 milijuna eura godišnje na ime plaće. Vjeruje se da to neće biti moguće ostane li Neymar na Parku prinčeva.

Neymar godišnje košta, sa svim bonusima i premijama između 55 i 60 milijuna, dok mu 35 otpada samo na osnovni dio primanja. Ono što Neymar u klubu zaradi ukupno, toliko bi Mbappe dobivao samo kao osnovicu, pa bi to za klub superbogatih arapskih vlasnika ipak bilo malo previše.

Podsjetimo, Neymar je prošle godine javno rekao da bi se volio vratiti u Barcelonu čak i sa smanjenom plaćom, ali ga PSG nije pustio. Isto tako, Barca se odlučila investirati u neke druge ljude, no sada bi se Neymar ipak mogao vratiti na Camp Nou.

Linker
30. rujan 2020 09:08