REUTERS
PREOKRET U 10 DANA

VIDEO: POGLEDAJTE NOVU KATASTROFU GLAVNOGA FAVORITA Premiership će biti dramatičan do kraja! Mourinho 'ohladio' Zlatana Ibrahimovića i šokirao lidera

Manchester United je pobijedio Chelsea u derbiju 33. kolu Premiershipa 2:0 i vratio neizvjesnost u prvenstvo. Tottenham se sada približio na četiri boda i mogla bi nas čekati prava drama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. travanj 2017. 12:50

MANCHESTER UNITED-CHELSEA 2:0 (Rashford 7', Herrera 49')

U derbiju 33. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Chelsea 2-0 vrativši zanimljivost prvenstvu.

'Bluese' su srušili golovi Marcusa Rashforda (7) i Andera Herrere (49). Zanimljivo, United je pobijedio lidera prvenstva bez najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića koji je ušao u igru u 83. minuti.

Ovom trijumfom United je prekinuo niz bez pobjede protiv Chelsea koji je trajao čak 12 utakmica. Prije ove, United je porazio momčad iz Londona u listopadu 2012. godine.

Međutim, ovom pobjedom United je vratio i zanimljivost prvenstvu jer Chelsea sada im samo četiri boda više od Tottenhama, a do konca prvenstva još je pet kola.

-------------------------------------------------------------

U prvom nedjeljnom susretu Liverpool je na gostovanju pobijedio West Bromwich Albion 1-0 ostvarivši prvu pobjedu na stadionu The Hawthorns nakon pet godina.

Pogodak odluke zabio je Roberto Firmino u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. U nastavku susreta James Milner je mogao povisiti na 2-0, ali je iz neposredne blizine prebacio gol.

Najbolju priliku za izjednačenje WBA je imao u 80. minuti kada je Matt Phillips izbio sam ispred Simona Mignoleta, ali je belgijski vratar sjajno reagirao.

U posljednjim trenucima susreta Liverpool je mogao potvrditi pobjedu, ali je Alberto Moreno sa 40-tak metara promašio prazan gol.

Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za 'redse' koji su zadnju ligašku pobjedu na stadionu The Hawthorns upisali u listopadu 2011.

U vodstvu je Chelsea sa 75 bodova, Tottenham je na drugoj poziciji sa 71 bodom, Liverpool je treći sa 66 bodova, Manchester City je četvrti sa 64 boda, dok Manchester United na petom mjestu ima 60 bodova, ali i dvije utakmice manje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
21. travanj 2024 16:57