StoryEditor
 Getty Images / Screenshot
DIRNUO SVE U SRCA

VIDEO POTRESNE PORUKE BIVŠEG NOGOMETNOG ASA IZ BOLNIČKOG KREVETA Govoreći uz pomoć aparata objavio: 'Bit će to moja posljednja večer...'

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2019. 14:14

Fernando Ricksen, bivša nogometna zvijezda Glasgow Rangersa, snimio je srcedrapajući video nakon šestogodišnje borbe s bolešću motoričkih neurona. Prije šest godina dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurodegenerativni poremećaj u kojem dolazi do propadanja živčanih stanica mozga i kralježničke moždine.

Video je snimljen iz bolnice St. Andrew's u Airdrieu, a u njemu danas 42-godišnji bivši nogometaš poziva svoje navijače da dođu na njegovu humanitarnu večer kojuj naziva posljednjom, čiji će prihod ići za pomoć oboljelima od ove bolesti.

 

Govoreći uz pomoć aparata Ricksen je rekao: Pozdrav. Imam posebnu večer 28. lipnja. Kako mi postaje sve teže, to će biti moja posljednja večer. Dođite i učinite ju večeri za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro", rekao je Ricksen, rekao je bivši igrač Fortune Sittard, AZ-a, Glasgow Rangersa i Zenita koji je tijekom karijere skupio 12 nastupa u dresu nizozemske reprezentacije.

Od objave video je pogledan 185.000 puta.

Ricksen je u dresu Rangersa (2000.-2006.) osvojio dva naslova škotskog prvaka, tri Liga kupa i dva Škotska kupa. Spomenuta večer bit će održana u GoGlasgow Urban Hotelu, a ulaznice za istu koštaju 70 funti.

 

Linker
30. svibanj 2020 04:15