NK Osijek
ALBANAC U GRADSKOM VRTU

VIDEO: TRI DANA PRIJE ISTEKA ZIMSKOG MERCATA OSIJEK DOVEO POJAČANJE IZ ANDERLECHTA Krilni napadač stigao suprotno svim prioritetnim nacrtima kluba

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 12. veljača 2019. 18:13

Nakon Mađara Laszla Kleinheislera, koji doduše još nema pravo nastupa, Osijek je doveo još jednog igrača u zimskom prijelaznom roku. I to, suprotno prioritetnim nacrtima, opet stranca. Tri dana prije isteka „zimskog mercata“ na jednogodišnju posudbu iz Anderlechta došao je albanski krilni napadač Kristal Abazaj (22).

Riječ je o bivšem U-21 reprezentativcu Albanije, koji je i kod izbornika A selekcije Christiana Panuccija upisao jedan nastup, ali se prošle jeseni nakon transfera iz Luftetarija nije naigrao u Anderlechtu, odigravši samo jednu utakmicu za belgijski kraljevski klub, koji se jesenas loše proveo u europskim ogledima s Dinamom.

Uzgred, prošle sezone proglašen je najboljim igračem albanskog prvenstva. Abazaj inače neodoljivo i stasom i igračkim profilom podsjeća na svog godinu dana starijeg reprezentativnog kolegu Erosa Grezdu, koji mu je sasvim sigurno dao dobre preporuke za Osijek, pa se odlučio na dolazak u Gradski vrt u kojem bi, ako obje strane budu zadovoljne, mogao ostati i nakon isteka posudbe, jer je Alen Petrović, sportski direktor Osijeka dogovorio pravo otkupa njegovog ugovora iz Anderlechta.

Za razliku od Kleinheislera, koji još nije registriran zbog spora s bivšim klubom Astanom, Abazaj bi za „bijelo-plave“ teoretski mogao zaigrati već u nedjelju protiv Istre. Uglavnom, čini se da je njegovim dovođenjem Osijek zaključio ulazne transfere za ovu zimu, budući da je propao povratak Vedrana Jugovića iz Južne Koreje, iako se trener Zoran Zekić sigurno ne bi ljutio kada bi mu u svlačionicu „sletio“ još jedan kvalitetan vezni igrač.

Linker
19. travanj 2024 22:12