REUTERS/Gleb Garanich
DEBI NIJEMACA

VIDEO: VATRENI OSTAVIO POTPIS U POVIJESNOM NASTUPU HOFFENHEIMA Kramarić fenomenalno nanišanio za asistenciju, Šahtar se spasio spektakularnom golčinom

Piše: HinaObjavljeno: 19. rujan 2018. 22:30

U susretu prvog kola F skupine nogometne Lige prvaka Šahtar i Hoffenheim su odigrali 2-2, a kod drugog gola njemačkog sastava asistirao je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

Bila je to utakmica u kojoj su gosti vodili 1-0 i 2-1, ali je Šahtar uspio iščupati bod. Utakmicu je obilježio i trener njemačkog bundesligaša Julian Nagelsmann koji se upisao u povijest kao najmlađi trener u nogometnoj Ligi prvaka.

Nagelsmann je vodio Hoffenheim protiv Šahtara sa 31 godinom i 58 dana. Do sada je rekord držao Bjelorus Viktor Gončarenko koji je imao 31 godinu i 99 dana kada je 2008. predvodio BATE Borisov u susretu protiv Real Madrida.

Gosti su poveli već u 6. minuti lijepim golom Floriana Grillitscha nakon sjajnog proigravanja Leonarda Bittencourta. Izjednačio je Ismaily u 27. minuti nakon što je probio po krilu, slomio svog čuvara, ušao u kazneni prostori i zabio u suprotni kut.

Radost ukrajinskih navijača kratko je trajala i Hoffenheim je u 38. minutu stigao do novog vodstva. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je ubacio iz kornera, a Havard Nordtveit najviše skočio i zabio za 2-1. Devet minuta prije kraja utakmice Šahtar je uspio izjednačiti sjajnom golom Maicona koji je opalio s više od 20 metara.

Andrej Kramarić je igrao do 85. minute kada je zamijenjen nakon što je dobio neugodan udarac. U drugom susretu iz ove skupine večeras će igrati Manchester City i Lyon.

Odigrana je i jedna utakmica iz skupine E. Ajax je u Amsterdamu pobijedio AEK sa 3-0.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo previše prilika, Ajax je poveo već nakon 52 sekunde nastavka. Schone je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Neresa koji ju je vratio u kazneni prostor do Nicolasa Tagliafica koji je lakoćom zabio za vodstvo nizozemskog sastava. Korak bliže pobjedi Ajax je stigao u 77. minuti nakon što je pogodak zabio Donny van de Beek, a sve dvojbe su bilo razriješene kada je Tagliafico zabio svoj drugi gol na utakmici.

SAŽETAK UTAKMICE AJAXA I AEK-a POGLEDAJTE OVDJE

Mladi hrvatski vratar Dominik Kotarski nije konkurirao za momčad Ajaxa. Kod gostiju nije bilo suspendiranog Marka Livaje koji je zbog nesportskog poteza u susretu protiv mađarskog Vidija zaradio četiri utakmice neigranja. Podsjetimo, Livaja je nakon utakmice u gužvi koja je nastala na centru terena nogom udario u prsa srpskog nogometaša Darka Lazovića nakon što je ovaj za vrat povukao njegovog suigrača Niklasa Hulta, a potom i odgurnuo Livaju kada je stao u njegovu zaštitu. Livaja će zbog nepromišljenog poteza propustiti još tri utakmice - atenski dvoboj protiv Benfice (2. listopada), te obje utakmice protiv Bayerna. Prvo 23. listopada u Ateni, a potom i sedmog studenog u Münchenu. Livaja će na raspolaganju treneru biti tek za susrete protiv Ajaxa na OAKA-i, te u zadnjem kolu protiv Benfice na La Luzu.

Linker
16. travanj 2024 23:49