CROPIX
KAO NA KVIZU

ZAŠTO, ANTE? ZAŠTO? Jeličić nakon utakmice 'jedan na jedan' izrešetao Čačića: Dajte recite, pitam jer bih htio nešto naučiti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2016. 21:29

Dok je izbornik Hrvatske Ante Čačić odgovarao na novinarska pitanja poslije utakmice, u razgovor se upleo i stručni komentator HRT-a Joško Jeličić.

Jeličića je zanimalo zašto Kramarić nije dobio prednost ispred Rakitića na poziciji iza napadača, a nije zadovoljan ni izvedbom Marija Mandžukića. Čačić smatra da je Rakitić zaslužio mjesto u prvih 11 iako je priznao da Kramarić igra u dobroj formi.

- Rakitić je danas igrao u 4-3-3, htjeli smo biti sa što više igrača ispred njihove zadnje linije u takvoj formaciji. Kramarić će biti korišten onoliko koliko ja smatram da treba igrati. Rakitić je stožerni igrač, što ne znači da i ostali igrači nemaju priliku igrati. Kramarić je dosegao visoki nivo i pokazao da se na njega može uvijek računati. Igrači su dali sebe u ovim teškim uvjetima, ti Joško si bio nogometaš pa znaš. Sjetimo se kritika prema Srni i Mandžukiću, a Rakitić je još uvijek potreban ovoj reprezentaciji.

Nije Jeličić bio zadovoljan odgovorom, pa je postavio i drugo pitanje. Jela smatra da je Mandžukić imao previše ubačaja na utakmici, a da u 16-ercu nije bio dovoljno opasan.

'Recite zašto je to tako, pitam jer želio nešto naučiti...'

- Marija usmjeravam da bude koncentriran na 16-erac, ali nekad se javi u ulozi za koju bih volio da bude drugačija, ponekad se previše troši u drugim zadaćama - podvukao je izbornik Vatrenih.

Linker
19. travanj 2024 11:37