StoryEditor
Zdravko Mamić
 DUJE KLARIC/CROPIX
Intervju za Dnevni avaz

Zdravko Mamić iz Međugorja: ‘Prihod Dinama će biti ‘nula‘ i ne znam kako će nogomet opstati

‘Dinamo će biti posljednji u redu za probleme, drugima neće biti nimalo lako...‘
Autor: HinaObjavljeno: 23. svibanj 2020. 11:51

Savjetnik  Dinama Zdravko  Mamić  kazao je  za subotnje izdanje "Dnevnoga avaza" kako će prihod zagrebačkoga kluba u sljedećoj  godini biti "nula" jer su svi prihodi  isključivo vezani  za  prodaju igrača  i ulaznica  od igranja  u  Europskim natjecanjima.  

Dodao je da uopće ne razumije kako će nogomet funkcionirati i opstati, ali smatra  kako  se  prvenstva  moraju nastaviti makar i bez  gledatelja.

Mamić  se  krije u BiH od  Hrvatskoga  pravosuđa i 6.lipnja se navršavaju dvije  pune godine kako živi u  Međugorju u Hercegovini.

"Cijeli svijet je u krizi, ne samo  sport i nogomet. Dinamo će biti posljednji u redu  za probleme, drugima neće biti  nimalo lako, poglavito klubovima u BIH i Hrvatskoj.  Neće biti više  prodaje igrača  kao ranije", rekao je Mamić . 

Nakon višemjesečne distance od medija  Zdravko Mamić je za sarajevski list otkrio kako je sada već bivši šef stručnoga stožera Dinama Nenad Bjelica napustio "modre" isključivo zbog smanjenja plaće. 

"Na Bjeličin odlazak nitko pametan niti je pomislio, a kamoli priželjkivao. Jedini razlog zbog kojeg je Bjelica otišao je taj što je predloženo smanjenje primanja u vrijeme korona krize. On je to odbio, i to u usmenom i pismenom obliku. Ovo prvi put govorim, znači i u usmenom obliku. Ali to je sada završena priča. Idemo dalje. Dinamo ima novog mladog i talentiranog trenera. Ali, ako me pitate da li mi je žao, moj odgovor je da, žao mi je", dodao je.

Na pitanje  što će biti s talentiranim Amerom Gojakom za koga se nagađa da ide u Španjolsku, Mamić je negirao njegovu prodaju.

Savjetnik  Dinama je poručio kako se nogomet mora vratiti na travnjake te se ne može načuditi da su neki u BIH  protiv nastavka tamošnje  Premijer lige.

"Bila je to viša  sila, pandemija je jako usporila sve, ali sada kriza jenjava i sve se mora nastaviti. Ljudi ne razumiju koliko  treba vremena da momčadi uđu u formu. Nažalost,  nogomet  više nikada  neće biti isti", zaključio je.

Linker
30. svibanj 2020 12:05