foto: Damir Krajač / Cropix
DVIJE VEDETE ODLAZE

ZORAN MAMIĆ MORA U REVOLUCIJU Dinamo mijenja formaciju jer ne odlazi samo jedna modra zvijezda!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. svibanj 2016. 01:12

Imali smo ideju napisati priču o gužvi u napadu Dinama. Naime, povratkom Dejana Radonjića, Modri u svlačionici imaju tri klasična napadača, Angela Henriqueza, Armina Hodžića i već spomenutog povratnika. Zanimalo nas je hoće li se možda Zoran Mamić odlučiti opet nekoga poslati na posudbu, recimo opet Radonjića ili možda Hodžića? Ili će možda Modri prodati Henriqueza s obzirom na to da je Celtic jako zainteresiran? Jer realno, tri napadača sličnog tipa nisu potrebna jedanaesterostrukim uzastopnom prvacima, bilo bi nemoguće da svi dobiju zadovoljavajuću minutažu.

A onda smo se čuli s trenerom Zoranom Mamićem. I priča o gužvi u napadačkom redu Modrih pala je u vodu. Ali smo zauzvrat dobili dvije nove, skroz intrigantne i iznenađujuće.

- Razmišljam o promjeni sustava igre u 4-4-2, pa će mi trebati dva centarfora za svaku utakmicu!

Realni transferi

To je bilo prvo što je kazao trener, a na naše pitanje zašto sustav 4-3-3 misli mijenjati, Mamić je kazao:

- A što ako mi odu Pjaca i Soudani?

Dakle, za Pjacu smo znali da će, po svemu sudeći, otići ovog ljetnog prijelaznog roka, ali Alžirac je ipak neka druga priča, špekuliralo se da će ipak ostati.

- Da, otvoreno ću vam kazati kako nije nerealno da nas napuste i Pjaca i Soudani...

El Arabi Hilal Soudaniju (28) ugovor s Modrima istječe u ljeto 2017. godine, pa je ovaj ljetni prijelazni rok zapravo idealno vrijeme za prodaju. Ako se želi nešto zaraditi od transfera, logično jest da ga se sad transferira. Soudani je u godinama kad može uhvatiti zadnji vlak za odlazak, a s obzirom na to da su u Maksimir stigle za sada usmene, ali vrlo ozbiljne ponude, onda je za očekivati da će se to i dogoditi. Naravno u ovoj fazi nije preporučljivo za maksimirsko društvo govoriti otkuda su stigle, pa od Mamića ne možete saznati imena klubova, ali to zapravo nije niti bitno. Najvažnija ekskluziva jest da je Alžirac pred odlaskom iz Dinama!

Krila su skupa

A onda je logično da Mamić sustav 4-3-3 mijenja u 4-4-2. Jer teško je vjerovati da će Dinamo pronaći zamjene za krilne igrače Pjacu i Soudanija, igrači njihova kvalitete su skupi na europskom tržištu. Pojavila se priča da bi Modri mogli krenuti u angažiranje Ante Rebića, ali trener je otklonio tu priču.

Na pripreme će po svemu sudeći povesti Fiolića i Cekicija koje bi Dinamo mogao vratiti s posudbe u Lokomotivi, ali ti mladi dečki ipak još nisu klase da bi mogli biti prevaga u Europi, posebno u Ligi prvaka gdje Modri misle igrati i slijedeće sezone.

U razgovoru s trenerom Dinama koji je trenutačno na odmoru, popričali smo i o hrvatskom reprezentativcu Marku Rogu. Slaže li se on s idejom da bi Čačićev izabranik mogao biti zamjena za Arijana Ademija i zaigrati na poziciji defenzivnog veznog kao što kažu neki stručnjaci?

- On bi mogao biti idealan za jednog od dva defenzivna vezna. Ali u ovom trenutku još ne može biti zamjena za Arijana Ademija. No, u budućnosti bi mogao zaigrati na toj poziciji. Marko je super igrač - zaključio je Mamić.

Linker
19. travanj 2024 23:39