REUTERS/Maxim Shemetov
PITANJE STOŽERA

O RASPLETU ODNOSA HNS-A I DALIĆA OVISIT ĆE SUDBINA JOŠ DVOJE LJUDI Izbornik bez njih neće nastaviti s poslom! I njihov ostanak bit će jedan od uvjeta

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. srpanj 2018. 00:23

Od raspleta odnosa HNS-a i Zlatka Dalića ovisit će i sudbina stručnog stožera. Ako IO na sastanku u srijedu ponudi Daliću novi ugovor, ili barem odluči da se s izbornikom započnu pregovore o njemu, jasno je da u tom slučaju HNS mora ponuditi ugovore i pomoćnicima Draženu Ladiću i Ivici Oliću. To će sigurno biti jedan od Dalićevih uvjeta.

Jasno je da se više nema namjeru natezati oko toga tko će mu biti suradnici, da stožer mora odmah biti riješen. Uostalom, ugovor s HNS-om imali su i ranije pomoćni treneri, pa je logično da ga imaju i Dalićevi ljudi, čak i da nisu donijeli srebro sa Svjetskog prvenstva.

Soci, Adler, Rusija, 050718.
FIFA World cup 2018.
Hrvatski nogometni reprezentaticvci borave u hotelu Radisson Blue Resort i Kongres centar u Adleru gdje u subotu igraju 1/4 finalnu utakmicu svjetskog prvenstva s Rusijom.
Na fotografiji: Drazen Ladic i Iva Olivari.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Kako se ovih dana svi kunu u Dalića, a poput najveće sramote odbija se i pomisao da je netko ikad bio protiv njega, naravno da je sada on na štihu i diktira uvjete. I za sebe i za stožer.

Ivica Olić odmah mu je postao pomoćnik, nakon pobjede u Ukrajini gdje je Dalić sam vodio ekipu uz pomoć trenera golmana Marjana Mrmića. No, Mrmić je zaposlen Bešiktašu i u HNS-u radi honorarno, i to već godinama. Uoči Grčke Dalić je angažirao Olića, namjeravao je i Srnu, no negdašnji kapetan je bio pod suspenzijom, čekao kaznu, a još je želio igrati.

Rostov na Donu, Rusija, 250618.
Stadion Rostov Arena.
FIFA World cup 2018.
Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je zadnji trening pred sutrasnju utakmicu 3. kola skupine D u kojoj igraju protiv Islanda.
Na fotografiji: Zlatko Dalic, Ivica Olic.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Već tada je otkriveno da Dalić namjerava staviti za pomoćnika i Dražena Ladića, ali on je na tom mjestu potvrđen tek u ožujku, uoči turneje po Americi. Sada je trenutak da se Dalićevim pomoćnicima definira status na duže vrijeme. Kao i njemu, odluči li voditi Vatrene i dalje. Izbornikova odluka definirat će sudbinu i ostalih. Dosadašnja je praksa bila, kad bi otišao šef mijenjali bi se i članovi stožera.

Linker
20. travanj 2024 01:01