JAN WOITAS dpa Picture-Alliance/AFP
REAKCIJE NA ODGODU EURA

ODLUKOM O ODGODI EURA PROFITIRAT BI MOGAO DANI OLMO Bivšem dinamovcu otvara se velika prilika, španjolska Marca otkrila i zašto

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. ožujak 2020. 15:25

Vodeći mediji u svijetu i regiji uglavnom su na sličan način dočekali odluku UEFA-e o odgađanju Europskog prvenstva za sljedeću godinu.

Britanski BBC piše kako je Euro 2020 odgođen na godinu dana do 2021. godine zbog pandemije koronavirusa. U tekstu se naglašava kako je time pružena šansa europskim nogometnim ligama da završe svoja prekinuta natjecanja, te se citiraju poruke UEFA-ina predsjednika Aleksandera Čeferina.

Navodi se i kako su utakmice doigravanja za plasman na Europsko prvenstvo predviđene za ožujak prebačene na lipanj, baš kao i prijateljske utakmice reprezentacija. BBC ističe kako mnoge europske države ovise o uplatama UEFA-e nakon velikih natjecanja, koje omogućavaju normalno odvijanje tamošnjih nogometnih liga. Stoga se na tom polju očekuje određeni sporazum. Nadalje, navodi se da oko 400 ljudi radi za UEFA-u na pripremi Eura, te u ovom trenutku nije poznato kakva je njihova sudbina.

Sedam scenarija

Španjolski sportski dnevnik Marca na svojoj je naslovnici objavila tek kratku vijest o odgodi Eura, no na nešto većem prostoru bavi se izgledom reprezentacije na kontinentalnoj smotri u 2021. godini. Autor navodi kako su pod upitnikom veterani Jesus Navas i Carvajal te Albiol i Cazorla. Kapetan Sergio Ramos imat će sljedećeg ljeta 34 godine i za njega bi to moglo biti posljednje veliko natjecanje u reprezentativnom dresu. S druge strane, Marco Asensio moći će se u potpunosti oporaviti i vratiti formu nakon teške ozljede, a odgoda Eura povećava i izglede za nastup bivšeg Dinamova asa Danija Olma na europskoj smotri.

Uz izvještaj o UEFA-inoj odgodi Europskog prvenstva, francuski sportski dnevni list L’Equipe na svom portalu donosi i izjavu izbornika Tricolora Didiera Deschampsa.

- Svi oni koji su trenutačno angažirani u spašavanju života zaslužuju našu zahvalnost, ali i podršku. Kako bismo im pomogli, počnimo striktno primjenjivati upute koje su nam dane. Zaštitite sebe ostankom kod kuće koliko je god to moguće. Štititi sebe ujedno znači štititi i druge - napominje Deschamps.

Američki ESPN prenosi saznanja svojih izvora o tome da su madridski klubovi Real i Atletico izrazili zadovoljstvo i olakšanje odlukom o odgodi Eura, te su pohvalili razumijevanje koje je UEFA iskazala prema klubovima.

Beogradski B92 objavio je izjavu glavnog tajnika Nogometnog saveza Srbije Jovana Šurbatovića. On je predstavljao tamošnji savez na telekonferenciji UEFA-a umjesto predsjednika Slaviše Kokeze, koji je zaražen koronavirusom.

- I dalje postoji sedam različitih scenarija ovisnih o razvoju situacije s koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom svijeta - rekao je Šurbatović.

Linker
18. travanj 2024 10:27