Katarina Krišto

 LUIS ROBAYO Afp
ŠOK U PARIZU

Nevjerojatno! Hrvatska je imala drugu medalju na Olimpijskim igrama, a onda nam je sudac ‘uzeo broncu‘

Katarina Krišto ostala je bez medalje, nakon što je u borbi za broncu izgubila od Kosovarke Laure Fazliu
Piše: Hina, SNObjavljeno: 30. srpanj 2024. 18:00

Hrvatska džudašica Katarino Krišto poražena je susretu za broncu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od kosovske džudašica Laure Fazliu "zlatnim bodom".

Hrvatska džudašica Katarino Krišto ostala je bez bronce nakon šokantnog poraza od kosovske džudašice Laure Fazliu.

Presudila je treća opomena nakon minute i 23 sekunde dodatnog perioda.

Borba je završila bez bodova, ali s dvije opomene za svaku od džudašica. U dodatnom periodu Krišto je nakon 1:23 minute igre ostvarila Wazari i praktički već počela slaviti broncu.

Međutim, nakon video pregleda 22-godišnja hrvatska džudašica je dobila treću opomenu zbog hvatanja ispod pojasa i pobjeda je pripala kosovskoj reprezentativki.

Bila je to peta borba za hrvatsku reprezentativku, nažalost i drugi poraz u nizu.

Nakon što je jutarnji dio programa završila s tri pobjede, u finalnom bloku je prvo izgubila polufinale, a potom i borbu za broncu.

Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi, dok je u četvrtfinalu porazila Koreanku Jisu Kim, također "zlatnim bodom".

U polufinalu je izgubila od Meksikanke Prisce Awiri Alcaraz, a zatim i od Fazliu.

ZLATO ZA NAGASEA

Japanac Takanori Nagase obranio je naslov olimpijskog pobjednika u džudu u kategoriji do 81 kg, dok je Slovenka Andreja Leški iznenađujuće slavila u kategoriji do 63 kg na OI u Parizu.

Sjajni Japanac Nagase je u finalu pobijedio trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Gruzijca Tatu Grigalašvilija ipponom.

Nagase je tako obranio olimpijsko zlato iz Tokija kada je u finalu porazio Mongolca Saeida Mollaeia.

Brončane medalje osvojili su Koreanac Lee Joonhwan i Tađikistanac Somon Makhmadbekov.

Makhmadbekov je osvojio prvu olimpijsku medalju za Tadžikistana u bilo kojem sportu od 2016., prvu olimpijsku medalju u judu od 2008. i petu olimpijsku medalju za naciju ikada.

U ženskoj konkurenciji slavila je Slovenka Andreja Leški koja je u finalu kategorije do 63 kg porazila Meksikanku Priscu Awiti Alcaraz.

Slovenki je trebalo samo minutu i 40 sekundi za dva waza-arija, što znači ippon i slavlje.

Za 27-godišnju Slovenku to je najveći uspjeh u karijeri nakon što je osvojila dva srebra na svjetskim prvenstvima (2021, 2023).

Brončane medalje osvojile su Francuskinja Clarisse Agbegnenou i kosovska džudašica Laura Fazliu koja je u borbi za treće mjesto pobijedila hrvatsku reprezentativku Katarinu Krišto. (Hina)

Nakon ponovljene snimke utvrđeno je da je sudac donio ispravnu odluku, tako da nema govora o krađi. Šteta, velika šteta...

Nevjerojatan rasplet, izgleda da je Krišto udarila ispod pojasa te zaradila treću opomenu... Kakav peh za našu mladu sportašicu.

Ništa od bronce, kakav rasplet! Glavni sudac poništio je wazari i dodijelio treću opomenu za Krišto koja gubi meč!

POBJEDA KRIŠTO! IMAMO BRONCU!

Ponovno opomena s obje strane.

Bolji ulazak Fazliu u golden score, no rasplet borbe još nemamo.

Idemo na zlatni bod...

Opomena s obje strane.

Ponovno je Krišto bila blizu wazarija!

Sada se Krišto sjajno izvukla iz potencijalnog problema...

Odličan pokušaj Krišto, bila je blizu wazarija, no izvukla se Kosovarka.

Počela je borba, sretno Katarina!

18.00 Gotova je borba Clarisse Agbegnenou i Lubjane Piovesane, slijedi okršaj Katarine Krišto i Laure Fazliu za brončanu medalju!

Hrvatska džudašica Katarino Krišto poražena je u polufinalu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz.

Meksikanka je minutu i 40 sekundi prije kraja borbe napravila wazari, a potom i ippon ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi, dok je u četvrtfinalu porazila Koreanku Jisu Kim, također "zlatnim bodom".

Krišto uskoro očekuje još jedna prilika za medalju, susret za broncu protiv kosovske džudašice Laure Fazliu.

U drugom susretu za broncu snage će odmjeriti Francuskinja Clarisse Agbegnenou i Austrijanka Lubjana Piovesana.

Meksikanku u finalu očekuje Slovenka Andreja Leški. (Hina)

Meksinka je pobijedila ipponom, Krišto očekuje borba za brončanu medalju preko repasaža.

Brza reakcija Meksikanke, Krišto je u problemu, Alcaraz vodi.

Prva opomena zbog neaktivnosti za Meksikanku.

Krišto je koncentirana, oprezna, sjajno drži gard.

Počela je borba!

17.05 Slovenka Andreja Leški pobijedila je favoriziranu Francuskinju Clarisse Agbegnenou, slijedi okršaj Katarine Krišto i Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz!

16.55 Kosovska predstavnica Laura Fazliu slavila je protiv Kanađanke Catherine Beauchemin-Pinard, slijedi još jedna borba prije nastupa Katarine Krišto.

16:45 Ostale su još dvije borbe, a onda nastupa naša Katarina Krišto.

16.00 Krenuo je judo program u Champ-de-Mars Areni. Katarina Krišto je osma borba po rasporedu tako da bi na tatami trebala doći za nešto manje od sat vremena.

Hrvatska džudašica 22-godišnja Katarina Krišto plasirala se u polufinale u kategoriji do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u četvrtfinalnoj borbi zlatnim bodom pobijedila Jisu Kim iz Južne Koreje.

Nakon regularnog vremena ni u ovoj borbi ni jedna džudašica nije stigla do boda, no u nastavku je Krišto stigla do zlatnog boda ipponom nakon 29 sekundi.

Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi.

U polufinalu će se Krišto, članica Dalmacijacementa iz Kaštela i 12. na rang listi, boriti protiv Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz.

(Hina)

Linker
05. rujan 2024 15:29