Foto: Boris Kovacev / CROPIX
HRVAT UPOZORAVA MODRE

'ONI ĆE BITI SPREMNI NA SVE, STADION ĆE GORJETI!' Splićanin je na svojoj koži već osjetio jačinu suparnika Modrih, zna i njihove slabe točke...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 19:38

Splitski stoper Ivan Lovrić, koji posljednje četiri sezone igra za Honved, prije dvoboja Dinama i Ferencvarosa upozoravao je na to da hrvatski prvak ne smije podcijeniti mađarskoga. Nakon prvih 90 minuta momčad Serhija Rebrova ima rezultat iz snova koji će nastojati obraniti, dok Dinamo mora napasti.

Lovrić je gledao prvi dvoboj odigran na Maksimiru, zanimljivo je bilo čuti njegovo mišljenje…

- Po meni je Dinamo slabo odigrao prvi susret, nije pružio partiju na razini prethodnih. Mišljenja sam da su podbacili, a još uvijek smatram da su dosta bolji od Ferencvarosa. No, to je nogomet. Odigraš slabo, a možda su malo podcijenili suparnika, primili gol i to je sasvim druga utakmica, s 1:1 su pred ispadanjem. U uzvratu će Dinamu gorjeti pod nogama, a ovdje u Budimpešti koliko pratim je atmosfera dobra, bit će pun stadion, Ferencvaros će se napaliti. Dinamu će biti stvarno teško ukoliko ne promijeni način igre.

Rebrov može biti zadovoljan kako mu je momčad odigrala u Zagrebu, a još više rezultatom..

- Rebrov je napravio neke taktičke stvari u kojima se vidjelo da je dobar trener. Sprema svoje igrače na različite stilove igranja. Oni su pod njim spremni na sve i zaista se radi o dobroj ekipi, nikako nisu za podcjenjivanje kao što sam rekao i kao što se vidjelo u prvom dvoboju. Ali isto tako imaju svoje mane, koje ima i Dinamo, pa ćemo vidjeti što će biti.

Kakvu igru Ferencvarosa očekujete u uzvratu s obzirom da imaju povoljan rezultat?

- Oni će igrati isto kao u Maksimiru. Čekat će i vrebati prilike iz kontri i polukontri.

Screenshot

Svejedno dajete malu prednost Dinamu?

- Tako je. To je iz razloga što znam kako igraju i koliko su jaki mentalno. Ako budu igrali kako znaju, onda će proći, no ponove li maksimirsko izdanje, jako teško se mogu nadati prolazu.

Talijan Lanzafame, koji je ušao s klupe, pred povratkom je u vaš Honved, o tome se na veliko piše u Mađarskoj…

- Točno, on potpisuje za nas, to je blizu kraja. Klubovi su se dogovorili. Igrali smo skupa, dvije godine, on se želi vratiti jer u Ferencvarosu ne računaju više na njega. Nadam se da će doći, nama treba takav igrač.

Ferencvaros još nije igrao domaće prvenstvo, odgodili su i drugo kolo?

- Njima je savez izišao ususret, tako je bilo lani s Videotonom. Tih nekoliko dana više odmora puno znače.

Dinamo čeka i puno gledatelja, ima li podataka o broju prodanih ulaznica?

- Garantiram da će biti pun stadion, mislim da je već sve rasprodano. Oni su i tijekom prvenstva imali skoro pune tribine, a pogotovo u Europi. Dolazi ti jedan Dinamo, imaš pozitivan rezultat koji pruža priliku za ulazak u grupnu fazu. Vole nogomet, navijači rado dolaze. Atmosfera će biti dobra, nadam se lijepom nogometu, a neka pobijedi tko je bolji.

Linker
18. travanj 2024 22:16