Screenshot: Facebook
NOVA OZLJEDA BOČKAJA

OSIJEK PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE U Gradskom vrtu skrivali ime tajanstvenog napadača kojeg je želio Jürgen Klopp do posljednjeg trenutka

OSIJEK Petar Bočkaj se ozlijedio i pregledi će pokazati težinu njegove ozljede, a trener Skender trebao bi dobiti novog igrača
Piše: Darko RužićObjavljeno: 02. rujan 2019. 15:21

Dan nakon službenog potpisivanja Mervilea Ndockyta Osijek je službeno doveo novo pojačanje.

U Gradski vrt tako je stigao 26-godišnji Jerry Mbakogu, nigerijski napadač čije su ime držali u najvećoj tajnosti. Mbakogu u Osijek dolazi iz Padove, a potpisao je dvogodišnji ugovor.

Igračeva vrijednost na Transfermarktu je procijenjena na 800.000 eura, a uz 24 nastupa u Serie A skupio je 152 nastupa u Serie B i u 152 utakmice te pritom postigao 42 gola uz 27 asistencija.

U Mbakoguovoj biografiji stoji da je osim za Padovu igrao za Juve Stabiju, Carpi, i Kryliju Sovetov. Dok je igrao za Carpi interes za njegovim dovođenjem navodno je pokazao Jürgen Klopp, tadašnji trener Borussije Dortmund, ali se onda posao nije realizirao.

Željeli su Bijelo-plavi kući iz Pule donijeti sva tri boda. No iako su imali u sebi i većem dijelu igre taj pobjednički stav, naglašenu napadačku nakanu, nisu uspjeli više nego osvojiti bod (0:0). I ostati neporaženi. Ovo drugo u prvom redu zbog odličnih reakcija vratara Ivice Ivušića i stopera Ante Majstorovića, koji su spremno i spretno izvadili kestenje iz vatre kada je zagustilo pred njihovom mrežom.

- Nema se što puno reći. Trudili smo se, zalagali, ali nije u napadu išlo. Meni posebno. Ne vrijedi sada pričati, već se treba okrenuti onome što dolazi. Stanka je u prvenstvu, idući nam je protivnik Varaždin na našem igralištu. Bit će tada s nama i Kleinheisler i Žaper, koji ovaj put nisu mogli igrati zbog žutih kartona, a svi ćemo se spremiti da se vratimo na pobjedničku stazu - izjavio je nakon utakmice u Puli napadač Bijelo-plavih Mirko Marić.

A izostanak Kleinheislera i Žapera itekako se osjetio. Makar, ne može se reći da u igri nije vladao red iako se radi o dvojici vezista. Ali ipak, sigurni smo u to, s njima bi igra momčadi bila kvalitetnija.

- Ono što mene i ovaj put zadovoljava jest činjenica da smo bili sigurniji i nadigrali smo domaćina. Osim toga, to je još jedna od utakmica u nizu u kojima smo se tako dobro postavili i igrali. Ipak, nema realizacije, nema učinkovitosti pred protivničkim vratima, ali doći će i taj segment. Otvorit će nam se. Na pravom smo putu i idemo dalje - kazao je trener Bijelo-plavih Dino Skender.

Do povratka u grad na Dravi i obavljanja svih potrebnih liječničkih pregleda neće biti poznata težina ozljede Petra Bočkaja, koji je morao izaći s travnjaka puno prije kraja utakmice.

- Nadamo se svi da se ne radi o težoj ozljedi - veli trener Skender.

Samom je Bočkaju sigurno najteže. U formi je, važna je uzdanica momčadi, ali sreća je, kako kaže i Skender, što je stanka pa će biti vremena za njegov potpuni oporavak. A kada se prvenstvo nastavi, u kadru će biti i Brazilac Igor Silva, koji u Puli nije igrao zbog ozljede koja je ipak puno lakša nego što se mislilo kada je nakon samo dvadesetak minuta igre s Hajdukom napustio teren.

Linker
20. travanj 2024 11:41