CROPIX
RECEPT ZA USPJEH

OVO JE PET UVJETA ZA DINAMOV TRIJUMF PROTIV NORVEŽANA Modri se moraju držati prokušanog recepta i spriječiti jednu stvar

Nogometaši Dinama večeras dočekuju Rosenborg na Maksimiru (21.00) u prvoj utakmici plyoff runde Lige prvaka. Modri su papirnati favoriti, a u nastavku donosimo pet uvjeta potrebnih za trijumf hrvatskog prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 17:09

PRITISAK I RANI GOL

To je prokušan Dinamov europski recept, puno su puta Modri u Maksimiru rano načeli suparnika. Taj početni pritisak i rani pogodak mogli bi usmjeriti vodu na Dinamov mlin, Norvežani bi morali malo otvoriti svoj bedem, a onda bi postali ranjiviji.

BEZ OPUŠTANJA I CRNIH RUPA

Ako je nešto norveški adut, onda je to upornost. Nikad se ne predaju, osjetio je to Dinamo u prošlosti na svojoj koži. Stoga ni u jednom trenutku nema opuštanja, ne smije biti ni crnih rupa u igri kao primjerice u prvom susretu s Ferencvarosem. Ako osjete da mogu ubosti, igrači Rosenborga to će i učiniti.

OPREZ U PREKIDIMA

Ne treba biti prevelik znalac da bi se upozorilo na najveću opasnost - prekide. Uvijek se sjetimo kako je Hrvatska primila gol od Danske u Rusiji, iz auta. To je “forca” Skandinavaca, imaju visoke igrače, a znamo i da su Dinamu često obrambeni prekidi bili problematični. Oprez, u svakom slučaju.

DOBRA REALIZACIJA

U Maksimiru protiv Ferencvarosa Dinamo je imao više prilika nego u uzvratu, ali je u Budimpešti slavio 4:0. Realizacija ga je, između ostalog, koštala pobjede u Zagrebu, dok je efikasnost u drugom meču bila gotovo besprijekorna. E, takva treba biti i večeras, ne treba puno šansi, ali trebaju golovi.

OLMO U VRHUNSKOJ FORMI

Dosad nije zakazao, dapače, ali nikad ne znamo kako se nosi s tim pričama o transferu, o odlasku, može li još držati glavu mirnom i hladnom. Valjda će uspjeti i večeras, s njim u pravoj formi Dinamo je sigurno bliže velikom rezultatu.

Linker
16. travanj 2024 20:29