Goran Mehkek / CROPIX
POGLED S TRIBINE

POGLEDAJTE ATMOSFERU NA MAKSIMIRSKOM DERBIJU Navijači osim pobjede dobili i poseban poklon - 49 lopti za svaku godinu čekanja europskog proljeća!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. prosinac 2018. 19:10

Prvi put nakon dugo vremena može se reći da je maksimirski sjever parirao jugu, da su Bad Blue Boysi s Torcidom odigrali ravnopravnu utakmicu.

Znamo da prijašnjih sezona nije bilo tako, da je Hajduk često u Zagrebu imao glasniju podršku od domaćina. Imao je sjever tu potporu i istočne tribine, a osim nadglasavanja i folklornih pokliča kojima se obični bavi HHO, uz provokaciju BBB-a prema Torcidi na račun ishoda zadnjeg obračuna na autocesti, dvije su se navijačke skupine, nažalost, natjecale i u količini pirotehnike.

Nakon Kadziorova gola zapalili su BBB-i desetke baklji, onda je s juga Torcida pobacala dobar dio svog arsenala i na tartan-stazu, zatim je opet odgovorio sjever. Popadale su neke baklje i na teren, jedna i dosta blizu Dominika Livakovića, a Bebek je na nekoliko minuta zaustavio susret, dok se situacija ne smiri.

Neka budala, čini nam se ovaj puta sa sjeverne tribine, opet je bacila topovski udar, kao da onaj poljudski primjer kad je stradao vatrogasac nije bio dovoljna opomena. Opet ćemo se pitati odakle toliko pirotehnike, unatoč svim kontrolama. Inače, ukupan posjet od oko 11 tisuća bio je u rangu očekivanja. Premda, vizualni je dojam da je ukupna brojka veća od te službene, no dobro... Bitno je da su oborine, magla i velika hladnoća ipak zaobišle Maksimir, a još se jednom pokazalo da je ovaj termin u 15 sati najbolji za derbi. Na poluvremenu su Dinamovi pioniri u čast europskog proljeća ispucali na tribine 49 lopti s potpisima Dinamovih igrača.

Olmo, Gojak, Bradarić...

Naravno, u maksimirskim ložama bili su i brojni skauti. Borussia Dortmund, Inter, nekoliko engleskih i talijanskih klubova, Lille, Strasbourg, Marseille, Španjolci... došli su pogledati što se nudi na hrvatskom tržištu, ne treba naglašavati da su u prvom planu bili Dani Olmo, Amer Gojak, Dominik Livaković, ali i hajdukovci Ante Palaversa i Domagoj Bradarić. A bilo je u ložama i još poznatih lica.

Tomo Ničota

Prije svih spomenimo Ivana Perišića, hrvatski reprezentativac stigao je, naravno, u Maksimir dati podršku Hajduku, pred ulaskom u ložu dočekala ga je Hajdukova delegacija na čelu s predsjednikom Jasminom Huljajem i sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem, zajedno su otišli u ložu. Vidjeli smo i predsjednika HOO-a Zlatka Matešu, brojne Dinamove bivše igrače, od kojih smo se najviše iznenadili Leonardu Sigaliju.

Tomo Ničota

Argentincu se, očito, sviđa u Zagrebu, iskoristio je slobodne dane da posjeti staro društvo. Marijan Kustić i Zorislav Srebrić predvodili su HNS-ovu delegaciju, nije bilo predsjednika Davora Šukera, ali ni izbornika Zlatka Dalića. Kažu u Dinamu da nisu sigurni je li uživo pogledao ijednu utakmicu u Maksimiru ove sezone, čak i europsku. Ako je tako, mora da je imao brojne neodgodive obveze...

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 05:49