REUTERS/Alexei Filippov
IZNENAĐENJA U EUROPSKOJ LIGI

PORAZ ANTE REBIĆA, LIVAJA ZABIO U TEŠKOM PORAZU, TOMASOV POKRENUO RUŠENJE BATE BORISOVA Partizan napravio preokret u Beogradu, golijada u Torinu

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 01:19

Hrvatska kolonija u redovima litvanskog prvaka Suduve ostvarila je još jedan u nizu pozitivnih europskih rezultata na domaćem terenu. Ogled s mađarskim Ferencvarosem završio je bez pogodaka, a istaknuo se vratar Ivan Kardum s osam obrana. Gosti su imali veću inicijativu i više prilika, a konačna odluka pada u Budimpešti. Andro Švrljuga odigrao je cijeli susret, dok je Josip Tadić u 70. minuti svoje mjesto prepustio Sandru Gotalu.

Golova nije bilo ni u Varšavi, gdje je Legia dočekala Glasgow Rangerse. Sandro Kulenović igrao je od početka u napadu za domaće, Domagoj Antolić ušao je u 71. minuti. Nikola Katić odradio je cijeli ogled za Rangerse na stoperskoj poziciji, dok je reprezentativac Borna Barišić ostao na klupi škotske momčadi.

Eintrachtov napadač Ante Rebić proveo je samo prvih 45 minuta na terenu protiv Strasbourga, koji je na domaćem terenu ostvario minimalnu prednost od 1:0. Desni bočni Vatrenih Karlo Bartolec odigrao je cijelu utakmicu za FC Kopenhagen u domaćoj pobjedi protiv Rige, dok Robert Mudražija zbog ozljede nije konkurirao za nastup.

Screenshot: Youtube

Marin Tomasov zabio je prvi od tri gola Astane protiv bjeloruskog BATE-a te na uzvrat u Borisov putuje s velikom prednošću. Tomasov je zamijenjen u 82. minuti, a cijelu utakmicu za Astanu odigrao je stoper Luka Tomašević. Strijelac je bio i Marko Livaja, koji je već u 4. minuti poentirao za vodstvo AEK-a u Ateni, ali je Trabzonspor preokrenuo i hat-trickom Ekubana ostvario pobjedu od 1:3.

Marin Ljubičić zaradio je žuti karton i odigrao cijelu utakmicu za Slovan koji je u Bratislavi golom duboko u sudačkoj nadoknadi s 1:0 svladao grčki PAOK. Bez minutaže ostao je Josip Mišić kod gostiju iz Soluna. Špiro Peričić imao je punu minutažu za Maribor koji je izdržao više od pola sata s igračem manje te izvukao remi bez golova na gostovanju kod Ludogoreca. Nikola Vasilj nije kandidirao za sastav Zorje koja je poražena kod Espanyola (3:1).

Rezultati prvih utakmica play-off runde Europske lige

Astana (Kaz) - BATE (Bje) 3-0

Ararat-Armenia (Arm) - F91 Dudelange (Luk) 2-1

Suduva (Lit) - Ferencvaros (Mađ) 0-0

Malmo (Šve) - Bnei Yehuda (Izr) 3-0

Ludogorec (Bug) - Maribor (Slo) 0-0

Feyenoord (Niz) - Hapoel Be'er Sheva (Izr) 3-0

FC Kopenhagen (Dan) - Riga (Lat) 3-1

AEK (Grč) - Trabzonspor (Tur) 1-3

Legia (Polj) - Rangers (Ško) 0-0

Strasbourg (Fra) - Eintracht Frankfurt (Njem) 1-0

AZ (Niz) - Antwerpen (Bel) 1-1

Gent (Bel) - RIJEKA (HRV) 2-1

PSV (Niz) - Apollon (Cip) 3-0

FCSB (Rum) - Vitoria Guimaraes (Por) 0-0

Celtic (Ško) - AIK (Šve) 2-0

Linfield (S. Irs) - Qarabag (Aze) 3-2

Braga (Por) - Spartak Moskva (Rus) 1-0

Torino (Ita) - Wolverhampton Wanderers (Eng) 2-3

Espanyol (Špa) - Zarja (Ukr) 3-1

Partizan (Srb) - Molde (Nor) 2-1

Slovan Bratislava (Svk) - PAOK (Grč) 1-0

Što se ostalih rezultata tiče, iznenadio je sjevernoirski Linfield domaćom pobjedom protiv Karabaha (3:2) za čiji sastav nije konkurirao ozlijeđeni Filip Ozobić. U najjačem ogledu večeri Wolverhampton je s 2:3 slavio u Torinu. Vukovi su poveli autogolom Bremera, na 0:2 povisio je Jota u nastavku. Zanimljivo je da su samo Wolverhampton i Trabzonspor ostvarili gostujuće pobjede, dok su sva četiri remija završila praznih mreža. Sve ostale utakmice, njih 14, završile su domaćim slavljima.

Linker
19. travanj 2024 00:35