Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
KAKO ĆE SE DIJELITI NOVAC

PRIČA KOJA SE RAŠIRILA ZAGREBOM O VELIKOM TRANSFERU DANIJA OLMA NEMA VEZE S ISTINOM Evo koliko će Dinamo zaraditi na prodaji svog dragulja

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. siječanj 2020. 23:11

Kako je Dani Olmo potpisao za Leipzig, tako su krenule razne priče o raspodjeli velikog transfera. Jedna od onih koja se najviše raširila Zagrebom bila je da Olmovoj obitelji i menadžerima pripada čak 50 posto od startnih 19 milijuna, koliko će njemački klub uplatiti u maksimirsku blagajnu. Stoga smo pravu istinu potražili kod Mateja Škegre, nekadašnjeg financijskog direktora Dinama.

- Krajem 2017. godine potpisao sam zajedno s direktorom Svetinom produžetak ugovora za Olma. Njemu je dotadašnji ugovor trajao do lipnja 2020. godine, a mi smo dogovorili godinu dana produžetka i to pod istim uvjetima. U tom produženom ugovoru dogovorena je i raspodjela budućeg transfera i to u omjeru 90:10 u korist kluba. Dakle, nema nikakve podjele 50:50. Uobičajena naknada menadžerima je i inače bila 10 posto od prodaje igrača, tako je bilo u vrijeme mog mandata u Dinamu, a takva je praksa i u većini klubova u svijetu. Ponosan sam na taj posao, smatram da je donio Dinamu komforniju situaciju, a na kraju i željenu odštetu - objasnio je Matej Škegro, danas uspješni vlasnik agencije MSports PRO, koja se brine o 25 igrača.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

Linker
18. travanj 2024 13:28