Ronald Goršić / CROPIX
VK MLADOST

PROBUĐENE AMBICIJE ŽABACA Mladost najavljuje pohod na prva mjesta u novoj sezoni

Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. rujan 2019. 12:38

Žapci večeras (18.00) utakmicom protiv Mornara BS na svojem plivalištu uz Savu kreću u novu sezonu i obranu stečenog protekle natjecateljske godine. Barem kada je riječ o Regionalnoj ligi u kojoj su proljetos prvi put slavili.

Zagrepčani su bitno izmijenili sastav, odnosno umnogome se pojačali, s iznimkom donekle na braničkim mjestima. Naime, dovođenjem reprezentativnog sidraša Josipa Vrlića, Mladost sada na dva metra ima tandem Radu - Vrlić koji je bez pogovora najjači centarski par na svijetu. Povratkom Luke Bukića iz Pro Recca u kombinaciji sa srpskim reprezentativcem Milošem Ćukom ojačana je lijeva strana, baš kao što su desno sada Lovre Miloš i američko reprezentativno pojačanje Alex Bowen. Prva zamjena na toj je strani sada još jedan reprezentativac, onaj ruski, Konstantin Harkov. U biti, najtanji su Zagrepčani na mjestima braniča s obzirom na to da su ostali bez dvojice (Buljubašić i Čagalj), a doveden je “samo” jedan (Kunac). Ipak, neovisno o tome, Mladost se doima još konkurentnijom za više domete, s “dužom”, jačom klupom, više različitih mogućnosti.

- Kompletirali smo se 26. kolovoza, kada su nam se pridružili svi reprezentativci, odradili dva sparinga u Splitu i Šibeniku, potom bili gosti prvaka Europe, Ferencvarosa u Budimpešti, gdje smo odigrali utakmice s njima, OSC-om, BVSC-om i sve što sam vidio dosad daje mi nadu da s pravom možemo konkurirati za barem jedan trofej - kaže u osvit nove sezone Zoran Bajić, trener vaterpolista Mladosti. Uz nekoliko riječi važnog dodatka. Nakon duljeg vremena, uz Savu više ne skrivaju, ovo je momčad od koje se sada očekuje nešto više. To je sastav koji otvoreno ide na trofeje, a ne kao dosad, tek “približavanjem” kvaliteti Juga, primjerice.

S glavom i repom

- Iskreno, bilo bi i neskromno skrivati se, ne spominjati ambicije. Idemo napasti tri trofeja, Regionalnu ligu te Prvenstvo odnosno Kup Hrvatske. Cilj nam je ove sezone i da u Ligi prvaka prestanemo tek s pukim prikupljanjem iskustva te da odigramo važnu ulogu u samoj skupini i plasiramo se na Final 8 - bez ustezanja kaže trener Žabaca Zoran Bajić.

Za poklonike ovog kluba i vaterpola u metropoli nema bolje najave od ovakvih riječi uoči današnjeg početka sezone za mladostaše. Prva utakmica, jasno, neće već u startu naznačiti, potvrditi ili demantirati ove tvrdnje, ali sigurno je da može dati određenu naznaku. To prije što je suparnik Mornar BS, momčad koja ne samo da kvalitativno pripada vrhu nego je jednako tako ozbiljan sastav, koji ima glavu i rep te je kadar kazniti svaku minutu opuštanja.

Linker
25. travanj 2024 14:07