Hoće li se dinamovci s novim trenerom vratiti pobjedama

 Matija Djanješić (Cropix)

Bišćan u Kranjčevićevu dolazi zaustaviti Dinamovo posrtanje

Besplatno složi svoj listić, odigraj novo Super7 kolo i osvoji jackpot
Piše: promoObjavljeno: 07. travanj 2023. 12:01

Uskoro starta novo, 40. Super7 kolo! Tom prilikom imaš mogućnost besplatno posložiti svoj listić i osvojiti potencijalni Jackpot od 38.850 EUR (292.715,33 kn). Donosimo našu prognozu utakmica kola:

Hajduk - Istra 1961

Hajduk je s tri uzastopna trijumfa vratio barem malu nadu da može dostići vodeći Dinamo u zadnjoj četvrtini prvenstva, a uspije li pobijediti Istru 1961, zaostatak će bar na jedan dan biti samo četiri boda. Puljani su na sedmom mjestu, a u prošlih pet utakmica imaju samo jednu pobjedu i to onu protiv Dinama. Na Poljudu će to biti utakmica bez kalkulacija, Hajduk će napadati, a Istra nastojati pokazati svoju jaku kombinatornu igru. U takvom scenariju moglo bi biti dosta golova, ali vjerojatno više u mreži gostiju iz Pule.

Prognoza: Hajduk - Istra 1961 3:2

Borussia Dortmund - Union Berlin

Dva bolna nokauta doživjela je Borussia iz Dortmunda u dva prošla nastupa. Najprije je porazom od Bayerna izgubila prvo mjesto u Bundesligi, a onda je u srijedu završila natjecanje u Njemačkom kupu, izgubivši u četvrtfinalu od RB Leipziga. Jedini način da se ispere gorak ukus tih posrtaja je pobjeda u prvenstvenoj utakmici protiv Union Berlina. Gosti su na trećem mjestu i imaju samo dva boda manje od Borussije, te će sigurno pružiti dobar otpor, ali ipak je pitanje može li to biti dovoljno za rezultatski uspjeh. Borussia je kvalitetnija momčad i pred svojim navijačima trebala bi doći do tri boda.

Prognoza: Borussia Dortmund - Union Berlin 2:1

Lokomotiva - Dinamo

Bit će ovo zanimljiv ogled dva zagrebačka kluba u trenutku kada je Dinamo promijenio trenera. Igor Bišćan novi je šef struke umjesto smijenjenog Ante Čačića, koji je bio zaredao s neuspjesima u prvenstvu, te je u srijedu ispao u polufinalu Hrvatskog kupa od Šibenika. Lokomotiva je na osmom mjestu, ali samo je četiri boda dijele od četvrtog koje može donositi pretkolo Konferencijske lige. Dovoljan razlog i motiv da se i u ovoj utakmici pokuša nešto uloviti, pogotovo dok Dinamo nije kompletan, niti u dobroj formi. Efekt novog trenera ono je u što se uzdaju u Dinamu, vjeruju da će taj psihološki poticaj donijeti bolju i efikasniju igru. Moglo bi biti neizvjesno u Kranjčevićevoj, ali ipak blaga prednost lideru.

Prognoza: Lokomotiva - Dinamo 1:2

Rijeka - Šibenik

Nalet Rijeke prema trećem mjestu zaustavljen je u prošla dva kola porazom od Dinama i remijem s Osijekom. No, sada dolazi utakmica s devetoplasiranim Šibenikom, koji je u srijedu senzacionalno izbacio Dinamo iz Kupa i ušao u finale. Riječani vjeruju da su gosti umorni i psihološki prilično prazni i da će im to pomoći, ali prije svega moraju se uzdati u svoju dobru igru. Gosti će se odlučiti za zatvorenu varijantu, stati u dvostruki blok, a Riječanima će ostati zadatak probiti ih. Neki rani gol bio bi idealan recept za domaće, tome će oni i težiti, a uspiju li u namjeri, tri boda bi trebala sjesti na konto.

Prognoza: Rijeka - Šibenik 2:0

Lazio - Juventus

Lazio je osvojio 13 bodova u posljednjih pet kola i popeo se na drugo mjesto talijanske Serie A. No, još je 10 kola do kraja i mjesto u Ligi prvaka nije osigurano. Na Olimpico ove subote dolazi torinski Juventus, koji bi zapravo bio drugi da nije dobio kaznu od minus 15 bodova, što sugerira da domaće čeka vrlo zahtjevan zadatak. Juventus je na sedmom mjestu i treba mu još jedno više da bi sigurno igrao barem u Konferencijskoj ligi, pa nema opuštanja u redovima Torineza. I oni su u nizu od tri prvenstvene pobjede, ali imali su ovoga tjedna i prvu polufinalnu utakmicu Talijanskog kupa, koja je završila bez pobjednika 1:1. Tvrdo i neizvjesno bi moglo biti u Rimu, a neodlučeni rezultat na kraju djeluje najrealnije.

Prognoza: Lazio - Juventus 1:1

Real Madrid - Villarreal

Impresivnom partijom Real je u srijedu pobijedio Barcelonu 4:0 u uzvratu polufinala Kupa kralja i izborio finale, ali u prvenstvu Španjolske je na 12 bodova zaostatka i nije realno očekivati preokret u zadnjih 11 kola. Villarreal je u jako dobroj formi, 13 bodova osvojio je u zadnjih pet kola i skočio na šesto mjesto, te ne dolazi bez ambicija u Madrid. Glavno je pitanje koliko je Real spreman ići maksimalno u ovom dvoboju, kad ga sljedećeg tjedna čeka prva četvrtfinalna utakmica Lige prvaka protiv Chelseaja. Lako je moguće da će domaćini neke prvotimce i poštedjeti, dok Villarreal nema razloga za kalkuliranje i učinit će sve za iznenađenje u Madridu.

Prognoza: Real Madrid - Villarreal 1:1

Liverpool - Arsenal

Samo bod osvojio je Liverpool u prošle tri utakmice, što ga je spustilo na osmo mjesto engleskih premierligaša. To je i izvan zone europskih natjecanja, što bi za Liverpool ipak bio potpuni debakl u sezoni kada neće osvojiti trofej. Londonski Arsenal je prvi i u odličnoj formi, ali nikad nije lako doći na Anfield u što se nedavno uvjerio i Manchester United kada je primio sedam golova. Jest da su Topnici u ovom trenutku jača momčad od domaćih i igraju s mnogo više samopouzdanja, ali Liverpoolu trebaju bodovi i neće se tek tako pomiriti s neuspjehom. Utakmice ovakvog tipa često su neizvjesne i nepredvidljive, sve je ovdje moguće i nije lako reći koji je najizgledniji ishod.

Prognoza: Liverpool - Arsenal 2:2

Zabranjeno je sudjelovanje u igri osobama mlađima od 18 godina. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.

Linker
24. travanj 2024 14:55