FC Barcelona

 ANDER GILLENEA Afp
PROMO

El Clasico bi mogao otići na stranu domaće Barcelone

Besplatno složi svoj listić, odigraj novo Super7 kolo i osvoji jackpot
Piše: PROMOObjavljeno: 17. ožujak 2023. 09:59

Uskoro starta novo, 37. Super7 kolo! Tom prilikom imaš mogućnost besplatno posložiti svoj listić i osvojiti potencijalni Jackpot od 36.900 EUR (278.023,05 kn). Donosimo našu prognozu utakmica kola:

Osijek - Šibenik

Zimovao je Osijek na trećem mjestu i imao naoko nedostižnu prednost, ali sve se promijenilo u nastavku HNL-a u kojem je uspio pobijediti samo fenjeraša Goricu. Došlo je i do smjene trenera, Renea Pomsa je zamijenio Borimir Perković, ali pomaka zasad nema i ako ne pobijedi Šibenik, već nakon 26. kola može se dogoditi da Osijek sklizne s trećeg mjesta. Šibenik je u borbi za ostanak u prošlom kolu iznenadio nezainteresirani Dinamo, ali u Gradskom vrtu čeka ga daleko motiviraniji suparnik, kojem nasušno trebaju tri boda. Gosti će zaigrati svoj standardni bunker i tražiti kontre preko Dolčeka i Araija, dok će domaćin nastojati što agresivnijom igrom dolaziti do prilika. Mogao bi presuditi i samo jedan gol u ovom dvoboju.

Prognoza: Osijek - Šibenik 1:0

Southampton - Tottenham

U teškoj je situaciji Southampton u engleskoj Premier ligi, posljednje mjesto i igra koja malo dobroga obećava. Dvoboj protiv četvrtoplasiranog Tottenhama bit će novi zahtjevni izazov za domaće jer gosti iz Londona nakon ispadanja iz Lige prvaka, sve snage prebacuju na prvenstvo i zadržavanje u krugu najbolja četiri kluba. Southampton se sigurno neće lako predati, tražit će način kako osvojiti barem bod, ali kvaliteta je uvelike na strani Tottenhama i zato se tri boda za goste iz sjevernog Londona nameću kao najizgledniji scenarij.

Prognoza: Southampton - Tottenham 0:2

Bayer Leverkusen - Bayern

U Bayeru iz Leverkusena očekivali su bolji plasman od aktualnog devetog mjesta u redoslijedu njemačkih prvoligaša, ali barem su u Europskoj ligi ovoga tjedna izbacili Ferenvcaros i plasirali se u četvrtfinale. Sada im slijedi domaćinstvo vodećem Bayernu, utakmica koja uvijek nosi veliki naboj i motivaciju. No, gosti su odmorniji i žele zadržati prednost pred Borussijom iz Dortmunda i nakon ovog kola, te će u Leverkusen doći s jasnom željom za osvajanje tri boda. Mogla bi ovo biti zanimljiva utakmica, Bayern jest kvalitetniji, ali i Bayer ima što za reći. Samo blaga prednost lideru, koja se na terenu može i ne mora dokazati.

Prognoza: Bayer Leverkusen - Bayern 2:3

Dinamo - Rijeka

Samo bod iz posljednje tri utakmice osvojio je Dinamo, što je veliko iznenađenje poslije onog razvaljivanja Hajduka u Maksimiru. Ante Čačić i njegovi igrači previše su se opustili, pa iako i dalje imaju devet bodova više od drugoplasiranih Splićana, nužno je za Modre opet ući u seriju pozitivnih rezultata. Rijeka je u naletu, samo dva boda je dijele od trećeg mjesta i ambicija je gostiju osvojiti barem bod i u Zagrebu. Bit će to najvjerojatnije onaj prepoznatljivi Jakirovićev elastični blok i traženje prilika iz tranzicije. Hoće li biti dovoljno za uspjeh, teško je reći, ali da bi moglo biti tvrdo i neizvjesno, moglo bi.

Prognoza: Dinamo - Rijeka 1:0

Reims - Marseille

Forma Reimsa je jako dobra i s osvojenih 13 bodova u prošlih pet kola skočio je na osmo mjesto francuskih prvoligaša, a za petim i europskim zaostaje četiri boda. Nakon čak 19 kola bez poraza, s velikim samopouzdanjem i povjerenjem u vlastite mogućnosti domaći će dočekati drugoplasirani Marseille, koji je u blagom padu, ali još uvijek dovoljno dobar da drugo mjesto i zadrži. Momčad Igora Tudora ima niz od sedam ligaških pobjeda na gostovanjima, a često na njima nije primala ni gol. No, i Reimsova obrana je jedna od najboljih u ligi i neće gostima biti lako dominirati. U ovoj utakmici ni početni rezultat na kraju ne bi začudio.

Prognoza: Reims - Marseille 0:0

Inter - Juventus

Jedan od najvećih talijanskih derbija uvijek ima svoju čar, makar zbog Juventusove kazne od 15 oduzetih bodova ovo neće biti borba za mjesto u Ligi prvaka. Inače, Juventus je osvojio tri boda više od Intera i da nije kažnjen bio bi drugi, a ovako je to Inter. Oba kluba imala su uspješne nastupe u europskim natjecanjima ovoga tjedna, Inter je izborio četvrtfinale Lige prvaka nakon 12 godina, a Juventus je među osam najboljih klubova u Europskoj ligi. Inter u zadnje vrijeme ima muka s efikasnošću i probiti obranu Juventusa neće biti jednostavno. Dojam je da bi oba kluba bila zadovoljna remijem u derbiju.

Prognoza: Inter - Juventus 0:0

Barcelona - Real Madrid

S velikih devet bodova prednosti ulazi Barcelona u El Clasico protiv drugoplasiranog madridskog Reala, što će reći da gosti love posljednju šansu za smanjivanje zaostatka u realnije okvire. Barcelona pak pobjedom sve rješava, 12 bodova prednosti na 12 kola prije kraja ne bi prokockala momčad takvog kalibra. Oba kluba ove sezone ne igraju toliko atraktivno i efikasno kako ih se percipira godinama i desetljećima, što sugerira rovovsku bitku u kojoj možda neće biti toliko prilika i golova. Barcelona na račun domaćeg terena može dobiti prednost, nije imala ni utakmicu kroz tjedan kao Real s Liverpoolom, ali Madriđane nikad ne treba unaprijed otpisati.

Prognoza: Barcelona - Real Madrid 2:1

Zabranjeno je sudjelovanje u igri osobama mlađima od 18 godina. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.

Linker
20. travanj 2024 05:38