HNK Rijeka

 DAMIR SKOMRLJ Cropix

Hajduk može izvući bod na Rujevici

Besplatno složi svoj listić, odigraj novo Super7 kolo i osvoji jackpot
Piše: promoObjavljeno: 14. travanj 2023. 17:06

Uskoro starta novo, 41. Super7 kolo! Tom prilikom imaš mogućnost besplatno posložiti svoj listić i osvojiti potencijalni Jackpot od 39.500 EUR (297.612,75 kn). Donosimo našu prognozu utakmica kola:

Bayern - Hoffenheim

Težak nokaut doživio je Bayern ovoga tjedna u Ligi prvaka porazom 0:3 u prvom dvoboju četvrtfinala protiv Manchester Cityja, a uzvrat ga čeka već u novom tjednu. Između toga mora odraditi prvenstvenu utakmicu protiv Hoffenheima, koja mu je bitna da bi zadržao prvo mjesto. Gosti su pak u borbi za ostanak, ali značajno su napredovali nakon tri uzastopne pobjede i mogu rasterećeni doći kod lidera. Nije upitno da je Bayern kvalitetom daleko jači sastav, ali pitanje je kakva je atmosfera u momčadi i tko će se možda štedjeti za Manchester City. Domaćini su favoriti, ali ipak oprez s obzirom na aktualni trenutak.

Prognoza: Bayern - Hoffenheim 2:1

Athletic Bilbao - Real Sociedad

Ovo je najveći baskijski derbi, utakmica klubova iz Bilbaa i susjednog San Sebastiana. Athletic je trenutačno sedmi i čini sve kako bi se ugurao do europskog mjesta, dok je Real Sociedad na četvrtom mjestu i cilj mu je tu i ostati, čime bi izborio nastup u pretkolu Lige prvaka. Domaći će nošeni punim tribinama sigurno nastojati stisnuti i u konačnici pobijediti, ali gosti imaju vrlo čvrstu obranu i nije ih lako probiti. Neizvjesna utakmica je na vidiku ovdje, a u takvima se često dogodi neodlučeni rezultat na kraju.

Prognoza: Athletic Bilbao - Real Sociedad 1:1

Osijek - Lokomotiva

Teške brige muče Osijek, koji je uspio prokockati golemu zalihu bodova koji su ga držali na trećem mjestu, a poslije ovog kola može se dogoditi da ga netko s njega i potisne. Ništa dobro ne može se reći o igri Osječana, niti stvaraju šanse, niti daju golove, a protiv Lokomotive će im nedostajati i kartonirani Lovrić. Lokomotiva je osma, ali samo pet bodova dijele je od treće pozicije, što znači da bi pobjedom u Gradskom vrtu smanjili zaostatak za domaćima na dva boda. Samo uz mnogo sreće Dinamo je u prošlom mkolu svladao Lokomotivu, koja najavljuje da u Osijek dolazi pobijediti kao primjerice nedavno na splitskom Poljudu.

Prognoza: Osijek - Lokomotiva 1:2

West Ham - Arsenal

S dvije pobjede u prošla tri kola uspio se West Ham konačno odmaknuti od zone ispadanja u engleskoj Premier ligi, ali još je dosta posla pčred londonskim klubom da bi mogao mirno spavati. Težak zadatak čeka ga ove nedjelje kada ugošćuje gradskog rivala i lidera Arsenal, koji ima šest bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja, ali i odigranu utakmicu više. Otežavajuća okolnost za West Ham su utakmice četvrtfinala Konferencijske lige s Gentom, jednu je igrao u četvrtak (1:1), druga ga čeka u novom tjednu, dok Arsenal sve snage usmjerava u pohod na titulu engleskog prvaka. Topnici su bolja i kvalitenija momčad i novi trobod se očekuje na njihovom kontu.

Prognoza: West Ham - Arsenal 0:2

Sassuolo - Juventus

Na sigurnom 12. mjestu talijanske Serie A nalazi se Sassuolo i neće imati briga oko ostanka, pa može posve mirno odigrati završnicu sezone. Dolazak Juventusa sigurno će proizvesti dodatni motiv kod domaćina, koji će napraviti sve kako bi zaustavili Torineze, koji su zbog oduzetih 15 bodova na sedmom mjestu. Važna stvar za Juventus je i uzvrat četvrtfinala Europske lige protiv lisabonskog Sportinga, pa nije lako reći u kojem će sastavu istrčati protiv Sassuola. Kako god bilo, mogla bi ovo biti utakmica s dosta taktiziranja, bod bi sve zadovoljio, a čak ni početni rezultat ne bi iznenadio.

Prognoza: Sassuolo - Juventus 0:0

Rijeka - Hajduk

Serijom dobrih rezultata u drugom dijelu sezone Rijeka je došla u poziciju izboriti treće mjesto i plasman u pretkolo Konferencijske lige, ali osam kola je do kraja, situacija je jako izjednačena u HNL-u i svaki bod može biti presudan. Hajduk je u srijedu uspio ući u finale Kupa, a u ligi je drugi gdje će gotovo sigurno i ostati jer niti može stići Dinamo, niti njega može netko stići. Hendikep za Splićane je da Marko Livaja i Filip Krovinović ne mogu igrati u ovom dvoboju jer odrađuju kartone, a može li to Rijeka u potpunosti iskoristiti, ostaje vidjeti. Nisu Riječani toliko dominantni koliko je liga slaba i izjednačena ove sezone, pa Hajduk može ovdje barem do boda.

Prognoza: Rijeka - Hajduk 1:1

Valencia - Sevilla

Nisu Valencia i Sevilla navikle biti u donjem dijelu ljestvice španjolskih prvoligaša, a pogotovo ne u zoni ispadanja gdje se trenutačno nalazi domaćin u ovom ogledu. Stavlja mu to i veliki imperativ osvajanja tri boda, a možda i najveća nada Valencije je umor igrača Seville od gostovanja na Old Traffordu u Europskoj ligi, a uzvrat četvrtfinala protiv Manchester Uniteda je već sljedećeg četvrtka. Valencia teško postiže golove i ako to ne popravi, teški dani je čekaju do kraja prvenstva, dok Sevilla mnogo golova prima, a protiv Manchestera se dogodila situacija da je gubila 0:2, a onda su domaćini postigli dva autogola za konačnih 2:2. Gosti još nisu osigurali ostanak i dojam je da će itekako zapeti da na Mestalli uzmu barem bod.

Prognoza: Valencia - Sevilla 1:1

Zabranjeno je sudjelovanje u igri osobama mlađima od 18 godina. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.

Linker
18. travanj 2024 23:39