Marseille 

 CHRISTOPHE SIMON Afp

Tudor i njegov Marseille nastavljaju pobjedničku seriju

Besplatno složi svoj listić, odigraj novo Super7 kolo i osvoji jackpot
Piše: promoObjavljeno: 28. travanj 2023. 12:30

Uskoro starta novo, 43. Super7 kolo! Tom prilikom imaš mogućnost besplatno posložiti svoj listić i osvojiti potencijalni Jackpot od 40.800 EUR (307.407,60kn). Donosimo našu prognozu utakmica kola:

Bochum - Borussia Dortmund

S pozicije kluba koji se bori za ostanak u najjačoj njemačkoj ligi, Bochum ne može imati težeg suparnika u 30. kolu jer mu u goste dolazi vodeća Borussia iz Dortmunda. Domaćini su u lošem momentumu jer su u prošloj utakmici, također na svom stadionu, poraženi od Wolfsburga rezultatom 1:5 i to je udarac od kojeg se nije lako oporaviti. Borussia sudbinu drži u svom dometu jer nakon poraza Bayerna od Mainza ima bod više i matematički sa svih pet pobjeda do kraja sigurno postaje prvak Njemačke. Nema dvojbe da u Dortmundu razmišljaju isključivo u tom pravcu i u Bochumu će od prve minute nastojati dominirati. Domaći nisu kalibar da bi bili ravnopravni i tri boda trebala bi otputovati prema Dortmundu.

Prognoza: Bochum - Borussia Dortmund 0:3

Roma - Milan

Izuzetno neizvjesna bitka vodi se u talijanskoj Serie A za tri pozicije koje vode u Ligu prvaka, ako se izuzme Napoli, koji će sigurno biti prvak. Čak šest klubova nada se tom dosegu, a među njima su Roma i Milan, koji 32. kolo dočekuju bodovno izjednačeni na četvrtom i petom mjestu. Najava je to da će na Olimpicu biti vrlo zanimljivo, pogotovo jer je Milan značajno podigao formu u zadnje vrijeme, a Roma s Joseom Mourinhom na klupi igra pragmatičan nogomet, prima malo golova i vrlo dobre rezultate bilježi na svom terenu gdje je u 15 ligaških utakmica primila samo devet golova. Ovakve utakmice u završnici sezone često su prožete manjom količinom rizika, pa je neodlučeni rezultat možda i prvi izbor, iako ni druga dva neće biti iznenađenje, ako se dogode.

Prognoza: Roma - Milan 1:1

Barcelona - Betis

Još je sedam kola do kraja prvenstva Španjolske, a šampanjac u Barceloni odavno je stavljen na hlađenje. Prednost od 11 bodova pred madridskim Realom i više je od garancije za konačni trijumf, a prvi korak prema njemu trebala bi biti pobjeda nad Betisom iz Seville. Iako gosti drže šesto mjesto i u borbi su za plasman u Europsku ligu sljedeće sezone, rezultatska krivulja im je u padu i u zadnja četiri kola imaju tri poraza, te po jednu pobjedu i remi. Betis je prošle sezone uspio iznenaditi Barcelonu i svladati je na njezinom stadionu s minimalnih 1:0, ali sada je odnos snaga uvelike na strani lidera i sve osim tri boda za domaće ide u rang većeg iznenađenja.

Prognoza: Barcelona - Betis 2:0

Inter - Lazio

U uzvratnoj utakmici polufinala Talijanskog kupa, Inter je u srijedu svladao Juventus 1:0 i probio se u finale s Fiorentinom. Prije toga se plasirao i u polufinale Lige prvaka, a jedino gdje nije u igri za trofej je prvenstvo. Tu je osvojio samo četiri boda u prošlih pet dvoboja i pao na šesto mjesto, a sada ga čeka dvoboj s drugoplasiranim Lazijom. Rimljani su u prošlom kolu neočekivano prekinuli seriju pobjeda izgubivši doma od Torina, pa će učiniti sve da se poprave na gostovanju kod Intera. Neće to biti lak zadatak, ali računa Lazio da su domaćini umorni od stalnog igranja, forma im je nestabilna i definitivno su ranjivi. Neizvjestan dvoboj je gotovo siguran i prognoze nisu zahvalne, iako Lazio u zadnje vrijeme djeluje bolje.

Prognoza: Inter - Lazio 1:1

Liverpool - Tottenham

Malo je tko uoči sezone mislio da Liverpool neće biti ni blizu borbe za trofeje, a kamoli da će drhtati za europski plasman. No, dogodilo se baš to i klub s Anfielda je trenutačno sedmi u engleskom prvenstvu i do kraja tek treba izboriti mjesto u Europskoj ili Konferencijskoj ligi. Tottenham je na petom mjestu, ali ni londonski klub neće u Ligu prvaka, a tek treba obraniti prednost da ostane gdje jest. Liverpool ima samo bod manje i sigurno će u međusobnom dvoboju učiniti sve za pobjedu i preskakanje Londončana, koji su u četvrtak imali težak meč protiv Manchester Uniteda, gubili su 0:2, ali na kraju ipak izvukli neodlučenih 2:2. Liverpool je spojio tri ligaške pobjede, odmorniji je i na svom stadionu moglo bi se reći i favorit protiv Tottenhama, koji je na prošlom gostovanju u Newcastleu primio šest golova, a postigao samo jedan.

Prognoza: Liverpool - Tottenham 3:1

Hajduk - Dinamo

Pet kola je ostalo do kraja Supersport HNL-a, ali već su stvoreni preduvjeti da se sazna ime prvaka. Bit će to zagrebački Dinamo, ako na Poljudu protiv Hajduka osvoji barem bod. Hajduk promociju gostiju može spriječiti samo ako osvoji sva tri boda, a to će Splićanima biti i glavni cilj, ma koliko im promjenljiva forma ne daje pravo na veliki optimizam. Dinamo može odigrati mirno i bez pritiska, čak i da izgubi, neće to imati negativne posljedice po konačni cilj, ali novi trener Igor Bišćan bi u svom prvom derbiju sigurno volio otići iz Splita neporažen i s osiguranom titulom prvaka. Ivan Leko na klupi Hajduka pak silno priželjkuje jedan veliki skalp, onih 0:4 iz Maksimira bili su teška blamaža i gorak okus isprala bi samo pobjeda na Poljudu. Benrahou i Anello domaćima ne mogu igrati zbog kartona, neki su igrači ozlijeđeni kao i Dinamu, a kao i najčešće u Splitu moglo bi biti neizvjesno do zadnje minute.

Prognoza: Hajduk - Dinamo 1:1

Marseille - Auxerre

Na šest kola do kraja prvenstva Francuske drži Marseille drugo mjesto, a na njemu bi svakako želio i ostati jer ono nosi direktni plasman u natjecanje po skupinama Lige prvaka. Auxerre ne ide u kategoriju jačih suparnika, to je sastav koji se bori za ostanak u ligi i očekuje se da momčad trenera Igora Tudora na svom terenu bude dominantna, opasna i konkretna. Ono što hrabri goste iz Auxerrea je dobra forma, u prošla četiri kola osvojili su odličnih 10 bodova i izvukli se iz zone ispadanja, ali izgube li u Marseilleu, opet bi u nju mogli i pasti. Pružit će oni dobar otpor i boriti se svim srcem, ali domaćin je ipak znatno kvalitetniji i to bi trebalo presuditi u njegovu korist za tri boda i zadržavanje drugog mjesta iza vodećeg Paris Saint Germaina.

Prognoza: Marseille - Auxerre 2:0

Zabranjeno je sudjelovanje u igri osobama mlađima od 18 godina. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.

Linker
20. travanj 2024 17:40