Emir Dilaver vraća se u početni sastav nakon što u Zagrebu nije igrao zbog ozljede
 Ronald Goršić, CROPIX
STRAŠAN NOGOMETAŠ

PRUŽIO JOŠ JEDNU SJAJNU PARTIJU, STIGAO DO NAJVEĆEG USPJEHA U KARIJERI, ALI NEMA NAMJERU STATI Planiramo napraviti nešto veliko, kao Hrvatska u Rusiji

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2018. 09:59

Za igrača utakmice u Istanbulu proglasili smo Emira Dilavera. Možda smo mogli i kolegu mu stopera Theophilea, možda opet odličnog Olma... Dobar je bio i Petar Stojanović, Amer Gojak opet je pokazao talent. Ipak odluka je pala na Dilavera. Taj momak je čvrsta karika Dinamove obrane, čovjek ponekad djeluje kao Kineski zid.

- Kad sam dolazio u Dinamo, nadao sam se da bih mogao doživjeti ovakav uspjeh. Znao sam da imamo vrlo kvalitetnu momčad, dosta dobrih igrača. Naravno, trebalo je malo i sreće, ona je sastavni dio svakog uspjeha. Super je na kraju ispalo, ali sve smo zaslužili svojim radom. Ma, ovo je nešto fenomenalno. Definitivno, najljepši uspjeh moje karijere. Igram s najboljom momčadi, ne samo kad se radi o nogometnoj kvaliteti. Jer mi smo jedna obitelj, mi smo sinonim za zajedništvo. Jednostavno je pravo uživanje ne samo igrati, već i biti u ovoj momčadi - kaže Dilaver.

Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. 
Na fotografiji: Emir Dilaver.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Sve imamo

Kaže da kad postoji takva kemija u momčadi, ne može biti drukčije nego pobjednički.

- Jednostavno to je tako, kad se sve tako idealno posloži, onda je mora krenuti, moraš pobjeđivati. Nama je sve od starta polusezone krenulo u dobrom smjeru, ali, vjerujte, tako je moralo biti. Sve preduvjete smo imali. Imamo dobrog trenera, fenomenalnu momčad, klub je vrhunski sređen. Sve ovo vrijeme smo htjeli biti najbolji, biti prvi u prvenstvu, ući u europsko proljeće, biti prvi u skupini... Vidjelo se to na svakoj utakmici, baš na svakoj. Kad je u četvrtak završila utakmica u Istanbulu, kad smo osigurali prvo mjesto u skupini, znao sam da je to veliki uspjeh za Dinamo, ali i maksimalno što sam do sada postigao u karijeri. Baš mi je drago, baš uživam, veselim se kao malo dijete.

Nije zaboravio ni zahvaliti treneru Nenadu Bjelici koji ga voli imati u momčadima koje trenira.

- Uvijek sam davao sve od sebe, da sam dio momčadi koji je stalno spreman pomoći. Zato me trener sigurno doveo u Dinamo. Jedan drugoga cijenimo, poštujemo. Jer da nije tako, ne bi mene Nenad Bjelica ni vodio sa sobom. Normalno je da sam mu zahvalan. On to zna, to sam mu rekao. Sto puta. Kad se ljudi međusobno cijene, kad se respektiraju i poštuju, onda je lako, svi mogući problemi su lako rješivi.

Zagreb, 270818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica Play offa Lige Prvaka, trening  GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Petar Stojanovic, Mario Budimir, Emir Dilaver, Arijan Ademi, Dani Carvajal Olmo, Mislav Orsic.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Damir Krajac/CROPIX / CROPIX
Dinamo skupna

Onda je malo zastao, pa nastavio...

- Znate, svi smo prezadovoljni ovime što smo do sada napravili, ali mi želimo - još!

Dobro, što je to “još”? Što može ovaj Dinamo napraviti na proljeće u Europi?

- Vidjet ćemo... Ako nas ždrijeb malo pomazi, tko zna. Vidite, htio bih ja nekog atraktivnog protivnika za prvu europsku utakmicu proljeća, ali opet ne baš nekog najatraktivnijeg. Najvažnije jest da mi prođemo još koje kolo, da igramo nešto više nokaut-utakmica.

Zamislio se pa kazao...

- Htio bih da Dinamo napravi nešto veliko kao što je Hrvatska napravila u Rusiji! Ne želimo da plasman u europsko proljeće bude naš europski kraj. Vjerujte, nismo se ovim zadovoljili! Niti blizu...

Otkrio nam je jednu “tajnu” iz svlačionice.

- Nakon utakmice s Fenerom, nakon povratka u hotel, baš smo razgovarali o tome. Kad smo već uzeli prvo mjesto u skupini, kad nismo izgubili ni jednu utakmicu, znamo da možemo. Znamo da imamo igrače za velike stvari. Čitav klub stoji iza nas, vjeruje u nas, što će ti više? Ne samo to, držim da sad Zagreb i ostali dijelovi Hrvatske uživaju s nama. Nego, znate što? Volio bih da nas podrže i drugi klubovi u Hrvatskoj, jer borimo se i za njihove europske koeficijente, borimo se za kompletni hrvatski klupski nogomet. Jer koliko će to nekome čudno zvučati, mi zaista ne mislimo samo na sebe, već i na druge. Takvi smo mi. Imamo mi još dosta ciljeva. Svi ovi dosadašnji uspjesi samo si jedan korak ovog Dinama.

I za HR nogomet

Mislite na osvajanje prvenstva, Kupa?

- Dobro, to je za Dinamo normalno. Tako stoji svake sezone. S obzirom kakvu momčad imamo, vjerujem da domaći trofeji ne bi trebali doći u pitanje. To je ono, kako bih rekao, “pod moraš”. Sad trebamo odigrati ove posljednje tri utakmice u prvenstvu kako treba, dobiti u Kupu te, naravno, i zadnju europsku s Anderlechtom. A onda možemo malo odmoriti do početka priprema. Ma to ćemo riješiti kako treba... Ne treba nam sad na kraju nekakva kriza, neki rezultat koji nije na razini Dinama. No, ne vjerujem da ćemo igdje kiksati. Jer svi smo u svlačionici zadovoljni, svi dobivamo svoju minutažu, svi smo si dobri, nikad nema neke frke, atmosfera za rad je perfektna. Siguran sam da naši navijači uživaju u ovom što vide, a vide kako se borimo za ovaj dres, da nismo ovamo došli radi nekog novca. Mi smo tu da napravimo velike stvari za Dinamo, ali i za hrvatski klupski nogomet - zaključio je Dilaver.

Linker
19. travanj 2024 09:45