Duje Klaric / CROPIX
VATERPOLO

SPLITSKI JADRAN PUTUJE U BEOGRAD 'Svi smo jedni drugima napoznanica'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2019. 12:55

Pred vaterpolistima Jadrana je od petka do nedjelje u Beogradu nimalo jednostavni europski ispit. Glavni grad Srbije je domaćin drugog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka. Ondje ih na turniru uz domaćina Crvenu zvezdu, čeka još i grčki Vouliagmeni i francuski Pays d’Aix. Dalje s turnira idu dva prvoplasirana.

Prije polaska za Beograd, na Zvončacu su ambicije iznijeli trener Ivan Asić, sportski direktor Dejan Savičević, kapetan Anđelo Šetka, te mladi Rino Burić, najveće ljetno pojačanje pristiglo iz Mornara BS. Jadran je pomladio momčad, otišao je iskusni Aljoša Kunac (Mladost), a osim Burića stigli su još Marin Vrdoljak, također iz Mornara BS, pa Marin Borovčić Kurir iz POŠK-a, te vratar Luka Sučić iz Mladosti.

- Pomlađeni smo, popunili smo se većinom iz splitskog bazena. Uprava je osigurala sve što je mogla na visokoj razini što se tiče logistike. Naš je veliki cilj finale domaćeg Kupa koji će se igrati krajem studenoga u Splitu, a sad u Beogradu ćemo dati dakako sve od sebe, čekaju nas uzbudljiva nadmetanja - rekao je Dejan Savičević, sportski direktor jadranaša.

Reprezentativac Anđelo Šetka, iskusni kapetan, smatra da bi utakmica s Grcima mogla biti najvažnija.

- Njihov je trener naš Hrvoje Koljanin, s kojim sam još ja nekad igrao. Poznaje nas dobro. Nadam se da ćemo ih pobijediti premda imaju najboljeg grčkog igrača Afroudakisa što samo po sebi govori i upozorava - kaže Šetka.

Mladi Burić pun je optimizma…

- Puni smo želje, dobra smo momčad, bolji od svih i nadam se prvom mjestu u skupini - kazao je Burić.

Trener Asić najavio je ovako turnir:

- Svi smo jedni drugima nepoznanica, volio ih da bude pun bazen i sportska atmosfera. Nisam još vodio momčad s novim pravilima, igrali smo samo trening-utakmice s Mornarom i s Mladosti koja nam je bila u Splitu na treninzima. Bit ćemo drugačiji, u fazi napada pokretljiviji, htio bih da igramo brže. Promjene u pravilima čine vaterpolo bržim, s više udaraca, golova, isključenja. Treba vremena i da se snađemo - istaknuo je Asić.

Linker
16. travanj 2024 09:18