StoryEditor
 REUTERS/Lucy Nicholson
UMJETNIČKO KLIZANJE

15-GODIŠNJA DJEVOJČICA DONIJELA RUSIMA PRVO ZLATO Alina Zagitova očarala žiri i slavila ispred dvostruke svjetske prvakinje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. veljača 2018. 11:31

Alina Zagitova, 15-godišnja ruska klizačica, osvojila je zlatnu medalju u umjetničkom klizanju, što je prvo zlato za Rusiju pod olimpijskom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Sa 239,57 bodova Zagitova je iza sebe ostavila sunarodnjakinju Jevgeniju Medvedevu koja je dobila 238,26 bodova. Bronca je pripala Kanađanki Kaetlyn Osmond, koja je bila treća nakon kratkog programa u srijedu, s ukupno 231,02 bodova.

Zagitova je očarala žiri plešući u crvenoj tunici sa pozlaćenim detaljima na glazbu baleta Don Quichotte. Zatim je Medvedeva, dvostruka svjetska prvakinja, izvela sjajan program na glazbenu temu iz filma Ana Karenjina što joj je donijelo isti broj broj kao i Zagitovoj (156,65).

 

Međutim, 15-godišnjakinja je imala prednost nakon kratkog programa koji je na rasporedu bio u srijedu.

Zagitova je sa 15 i pol godina postala druga najmlađa klizačica koja je osvojila zlatnu medalju na olimpijskim igrama nakon Amerikanke Tare Lipinski koja je, samo par tjedana mlađa, osvojila naslov olimpijske pobjednice na Igrama u Naganu 1998.

Linker
13. kolovoz 2020 13:40