ETS promo

 JEROEN PEETERS
PROMO

Aktivni uz program Europskog tjedna sporta

Diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna 2022. pod motom #BeActive organizira se niz aktivnosti
Piše: promoObjavljeno: 21. rujan 2022. 00:15

Ministarstvo turizma i sporta u sklopu Europskog tjedna sporta osmu godinu za redom diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna 2022. pod motom #BeActive organizira niz aktivnosti kojima će potaknuti građane na bavljenje sportom.

Projektom se želi motivirati građane da pronađu sport odnosno vrstu rekreacije koja najbolje odgovara njihovim interesima, mogućnostima i potrebama, ali i da ostanu aktivni tijekom cijele godine, ne samo tijekom Europskog tjedna sporta.

Posebni tematski dani bit će posvećeni vježbanju u školama, vježbanju mladih, kao i vježbanju u tvrtkama diljem Hrvatske s ciljem skretanja pozornosti na važnost rekreacije u školama, na fakultetima te na radnom mjestu.

Cilj je pokazati da se može vježbati u svakom trenutku, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu!

Program Europskog tjedna sporta:

  • Otvorenje, 23. rujna od 16:00 sati (park na Trgu J.J.Strossmayera, Zagreb)
  • #BeActive Night, 24. rujna od 20:00 sati (Šetalište dr. Franje Tuđmana – Šanac, Karlovac)
  • Nacionalni dan – sportsko selo, 25. rujna od 11:00 sati (livada pored Malog Jezera, RSC Jarun)
  • Dan mladih, 26. rujna (Sveučilišni kampus, Osijek)
  • Školski dan, 27. rujna (SRC Lepoglava)
  • Fokus dan - Radno mjesto, 29. rujna

Ovogodišnja ambasadorica projekta je trostruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec, a kroz godine projekt su podržali brojni naši poznati sportaši, osvajači olimpijskih odličja te hrvatska nogometna reprezentacija, hrvatska rukometna reprezentacija, hrvatska košarkaška reprezentacija, KK Cibona i KK Cedevita, RK PPD Zagreb, hrvatska skijaška reprezentacija te naši ambasadori heroji – vatrogasci, HGSS- ovci, alpinisti i izviđači.

U sklopu Europskog tjedna sporta provest će se i kampanja nove inicijative Europske komisije #HealthyLifeStyle4All, kojom se promiču vrijednosti zdravog života. Svi građani taj tjedan moći će potpisati Odluku o zdravijem načinu života i tako simbolično odlučiti usvojiti zdrave navike.

Diljem Hrvatske u sklopu Europskog tjedna sporta besplatne sportske programe za sve uzraste provodit će brojne organizacije, klubovi i škole pa će taj tjedan građani moći planinariti, jedriti, trčati, igrati rukomet, vježbati na otvorenom ili čak vježbati u knjižnici te se natjecati u elementarnim igrama.

Više informacija o tome gdje biti aktivan od 23. do 30. rujna može se pronaći na službenoj mrežnoj stranici www.europski-tjedan-sporta.hr.

Linker
23. travanj 2024 23:00