Boris Kovacev / CROPIX
POGLEDAJTE SVE LAUREATE

AMEL TUKA NAJBOLJI BiH SPORTAŠ U 2019. GODINI Titulu najbolje sportašice u odabiru Olimpijskog odbora ponijela Larisa Cerić

Piše: HinaObjavljeno: 06. prosinac 2019. 12:06

Osvajač srebrne medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u utrci na 800 metara Amel Tuka proglašen je u najboljim sportašem BiH u 2019. godini.

Tuka je u izboru Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine osvojio to prestižno državno priznanje ispred Nedžada Husića (taekwondo), Hamze Turulje (karate) i Hamze Čajića (karate).

Za najbolju sportašicu proglašena je judašica Larisa Cerić, a u konkurenciji su bile i biciklistkinja Lejla Tanović i atletičarka Jelena Gajić.

Branislav Crnogorac (judo) dobio je nagradu za najboljeg trenera u 2019. godini, dok su priznanja za najbolje sportaše u juniorskoj konkurenciji dobili judaši Anđela Samardžić i Toni Miletić.

Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine je najbolja državna selekcija u 2019., a taekwondo klub Novi Grad najuspješniji sportski klub.

Olimpijski odbor BiH dodijelio je i posebne nagrade bivšoj košarkašici Raziji Mujanović, dok su Ibrahim Krehić (košarka) i Anto Dafinić (stolni tenis) dobili nagrade za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

Linker
20. travanj 2024 16:28