Sjajna atmosfera vladala je na krčkom Ribarskom mulu

 JUMP 2 KRK
JUMP 2 KRK

Brojni gledatelji na Ribarskom mulu uživali u rekordnim skokovima, klinci ‘imitirali‘ profesionalce

Pobjednici trećeg izdanja su Belgijka Elien Vekemans i Amerikanac Tray Olen Oates
Piše: SNObjavljeno: 03. rujan 2024. 11:09

Brojni turisti koji su se prošlog vikenda zatekli na Krku, ali dakako, i sami stanovnici ovog otoka, imali su prilike svjedočiti sjajnoj sportskoj priredbi. Održano je, naime, treće izdanje atletskog natjecanja u skoku s motkom Jump2Krk ili Skoči na Krk. U jedinstvenom okruženju, na krčkom Ribarskom mulu, između mora i kulise povijesnih znamenitosti grada, 16 atletičarki i 17 atletičara iz deset zemalja borilo se za naslove najboljih pred mnogobrojnom krčkom publikom. Organizator mitinga bio je Atletski klub Krk, a ove se godine u organizaciju uključio i zagrebački Boris Hanžeković Memorijal koji je pomogao svojim dugogodišnjim iskustvom.

Prvoga dana na djelu su bile atletičarke, a najbolja je bila belgijska predstavnica, 23-godišnja Elien Vekemans, koja je preskočivši 4,54 m postavila novi rekord mitinga, osobni rekord, ali što je najvrednije - i novi rekord Belgije. Vijest o preskočenoj visini na našem otoku odjeknula je kako u Belgiji, tako i u čitavom svijetu atletike. Iza izvrsne Belgijke plasirale su se Nizozemka Marijke Wijnmaalen s preskočenih 4,10 m te Amerikanka Kortney Oates s visinom 3,95 m.

image

Motkaši su oduševili gledatelje

JUMP 2 KRK

Drugi dan sportsko-turističke manifestacije započeo je igraonicom za djecu. Atletski trener Atila Salaj, član AK Slavonija-Žito iz Osijeka, pomogao je i treću godinu zaredom u održavanju pokaznih vježbi za učenje djece skoku s motkom. Po velikoj vrućini okupilo se 40-ak djevojčica i dječaka mlađe dobi, Krčana, gostiju i članova Atletskog kluba Krk, koji su uz veliku pažnju slušali upute trenera Salaja i trudili se "imitirati" profesionalne skakače. Radionica je završena elektronskim mjerenjem brzine trčanja na postavljenom zaletištu te, naravno, podjelom majica i slatkom zakuskom.

image

Tray Olen Oates

JUMP 2 KRK

U poslijepodnevnim satima, nastupila je slabija skupina atletičara koja je također oduševili sve prisutne, a vrhunac mitinga je očekivano bio nastup najjače desetorice. Kako je sunce padalo tako se dizala letvica. Natjecanje je otvorio naš istaknuti atletičar iz Punta, hrvatski mlađeseniorski rekorder u desetoboju Fran Bonifačić, koji je završio natjecanje s preskočenih 4,90 m što mu je ovosezonski najbolji rezultat. Pobjedu s novim rekordom mitinga odnio je prošlogodišnji pobjednik i rekorder Tray Olen Oates s preskočenih 5,60 m. Drugi je bio hrvatski predstavnik Ivan Geronimo Šerić s preskočenih 5,40 m a treći, s istom visinom Mađar Marton Bondor. (sn)

Linker
05. rujan 2024 10:37