Filip Mihaljević
 FABRICE COFFRINI Afp
MITING U ZÜRICHU

Mihaljević peti u finalu Dijamantne lige! Olimpijski pobjednik dobro se zagrijao za nastup u Zagrebu

Filip je najbolji rezultat ostvario u zadnjoj seriji, nakon što u prvih pet nije prebacio 21 metar.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 08. rujan 2021. 18:54

Dvodnevno finale atletske Dijamantne lige otvorili su bacači kugle na Sechseläutenplatz u Zürichu, natjecanju izvan kultnog Letzigrunda. Međutim, za razliku od ostalih natjecanja ove sezone, na finalu se vratio klasični format, ukinuto je pravilo da u posljednjoj seriji najbolja trojica bacaju za poredak. No, s novim ili starim formatom, na stadionu ili izvan njega, Ryanu Crouseru je svejedno pa je tako dvostruki olimpijski pobjednik s novim rekordom mitinga (22,67 m) pobijedio Joea Kovacsa (22,29), dok je treće mjesto osvojio srpski bacač Armin Sinančević (21,86).

Na finalu Dijamantne lige je prvi put nastupi i hrvatski rekorder Filip Mihaljević, koji je sa 21,59 m zauzeo peto mjesto iza Toma Walsha. Ono što Mihaljevića može zadovoljiti je da je najbolji rezultat dana ostvario u posljednjoj seriji nakon što u prvih pet nije uspio prebaciti 21 metar.

Bacači kugle prvi su odradili svoj posao u Zürichu, dok ih sada sve čeka put za Zagreb gdje će u ponedjeljak nastupiti na Memorijalu Ivan Ivančić koji se održava na Zagrebačkim fontama u sklopu Memorijala Boris Hanžeković. Crouserov rezultat iz Züricha definitivno ohrabruje jer on znači da Amerikanac održava solidnu formu pa se u ponedjeljak možemo nadati respektabilnom rezultatu...

Linker
25. travanj 2024 05:47