SAJJAD HUSSAIN AFP
SLUŽBENO

POZNATO KADA KREĆU ATLETSKE KVALIFIKACIJE ZA OI U TOKIJU 'Odluka je donesena kako bismo pomogli atletičarima da odrede plan priprema i treninga'

Piše: HinaObjavljeno: 07. travanj 2020. 22:07

Svjetska atletika je objavila da će kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju održavati od prosinca ove godine, a ne od 4. travnja do 20. studenoga, što je bio prethodno dogovoreno razdoblje za olimpijske norme.

To znači da će kvalifikacije i ostvarivanje normi za OI u Tokiju, umjesto uobičajenih četiri mjeseca, trajati od 1. prosinca ove godine do 29.lipnja 2021. godine, osim za maraton i brzo hodanje na 50 kilometara, za koje je rok do 31. svibnja 2021.

Čelnici Svjetske atletike su priopćili kako sve dosad postignute norme vrijede.

"Do prosinca svi rezultati koji budu postignuti vrijediti samo za statistiku, a neće konkurirati za olimpijske norme, dok ljestvicu najboljih svjetskih rezutata nećemo osvježavati ili objavljivati", kaže se u priopćenju.

Olimpijske igre će se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza iduće godine.

"Ovu odluku su donijela sva tijela svjetske atletike, kako bi pomogli atletičarima da i situaciji s koronavirusom odrede plan priprema i treninga. Također, vodili smo računa o pravednosti jer će svi imati dovoljno vremena da ostvare rezultate koje bi ih odveli u Tokio", kazao je predsjednik Svetovne atletike Sebastian Coe.

On je kazao i kao su polovicu zaposlenika Svjetske atletike poslali na čekanje, ali će svi primati plaću.

Linker
24. travanj 2024 15:47