AFP
JUNAK IZ SJENE

‘27 sekundi iz pakla!‘ Evo kako je vozač preživio jednu od najvećih nesreća u povijesti Formule 1

Zahvaljujući hrabrosti jednog pravog junaka izbjegnuta je veća tragedija na stazi
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2020. 09:07

Nesreća u Bahreinu jedna je od tema vikenda u globalnom sportu i slavi se život Romaina Grosjeana koji je umalo smrtno stradao na jednoj od postaja Formule 1. Analizira se cijela situacija u kojoj se bolid pri udaru kroz ogradu zapalio, svaka sekunda doslovno je činila razliku između života i smrti, ali srećom svi su savršeno odreagirali...

Francuski vozač je dobro, on se javio svojim fanovima, a mediji analiziraju cijelu situaciju, okolnosti koje su dovele do nesreće.

"27 sekundi pakla", analizira situaciju španjolska Marca.

image
TOPSHOT - Fire marshals put out a fire on Haas F1's French driver Romain Grosjean's car during the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on November 29, 2020. (Photo by Bryn Lennon/POOL/AFP)
BRYN LENNON

Odijelo je konstruirano da podnese temperature od čak 800 Celzija, a da je kvalitetno potvrđuje podatak da je Grosjean izdržao čak 27 sekundi iako navodno ima "garanciju" za tek 11 sekundi.

"Nikad neće biti zaboravljeni prizori zapaljene sjene koja u prijenosu uživo uz vriskove izlazi iz plamene kugle bez cipele, s rastopljenim vizirom i rukama u plamenu.", piše Marca.

Kako je nesreća izgledala možete pogledati - OVDJE.

Dakle, osim što je njegova reakcija bila sjajna, istrenirana, dapače on se automatski odvezao i pokušavao izletiti i na kraju je uspio za 27 sekundi, odlično je reagirao i junak iz sjene. Zahvaljujući hrabrosti Doctora Iana Robertsa koji je uzeo aparat za gašenje od povjerenika Alana van der Merwea i požurio ugasiti bolid ne razmišljajući o tome da bi mogao eksplodirati i obojici oduzeti život izbjegnuta je veća tragedija na stazi...

image
AFP

"Sreća da je povjerenik imao aparat.", rekao je Roberts i dodao:

"Grosjean? Sreća da u pluća nije udahnuo tuno toksičnog dima pa je prošao bolje od očekivanog. Pravo je čudo da je ozlijedio samo nogu i ruke".

A francuski vozač još je jučer umirio svoje navijače:

"Pozdrav svima, samo vam želim reći da sam dobro. Zapravo, skoro sam dobro. Hvala vam na porukama i posebno hvala osoblju na stazi i u bolnici. Nadam se da ću vam uskoro moći pisati poruke prstima te vas tako obavijestiti što se događa", rekao je Grosjean.

Utrka za povijet, nema sumnje, jedna od onih koja će se još dugo analizirati...

Linker
12. travanj 2024 15:37