CHRIS GRAYTHEN Afp
‘NISAM MOGAO VAN, NE ŠALIM SE‘

Bizarna situacija zaustavila Lewisa Hamiltona: Ostao zatočen u sobi, pa se ispričavao zbog kašnjenja

Lewis Hamilton je imao dosta neuobičajen uvod u US Grand prix ovoga vikenda
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. listopad 2021. 13:37

On je, naime, ostao zaglavljen u svojoj privatnoj Mercedes sobi pred službenu press konferenciju. Srećom je uza sebe imao mobitel i mogao je pozvati pomoć, pa je na kraju „oslobođen“ iz ćelije. Brava na vratima se zaglavila.

- Ispričavam se što kasnim – rekao je kad je sjedio uz Ferrarijevog vozača Charlesa Leclerca.

- Nisam mogao izaći iz sobe, ne šalim se.

Sedmerostruki svjetski prvak u Austinu će pokušati prestići Maxa Verstappena u ukupnom poretku.

Nekoliko sati ranije Formula 1 je otkrila rezultate opsežnog istraživanja u kojemu su dobili odgovore 167.000 ljubitelja ovoga sporta iz 187 zemalja, a po toj anketi Hamilton je tek treći najpopularniji pilot. Ispred su Verstappen i mladi Britanac Lando Norris. To se objašnjava time da je prosjek godina anketiranih samo 32 godine, a Hamilton je najomiljeniji kod onih preko 45 godina i kod Britanaca.

Kako god, Hamilton je omiljen i u Austinu, gdje je pet puta pobjeđivao.

- Dočekala me topla dobrodošlica. Ovo je mjesto prekrasnih uspomena, prelijep grad, predivna publika. Uzbuđen sam što ću ponovo vidjeti navijače.

U centru zbivanja jest utrka za svjetskog prvaka, a Verstappen ima šest bodova više, a toliko je i utrka ostalo do kraja sezone.
- Između nas je vrlo ograničena komunikacija – napomenuo je Hamilton o rivalstvu.

- Neki vozači provode više vremena zajedno, za sebe bih rekao da s nikim ovdje nisam posebno blizak. Pozdravimo se na stazi i to je to. Koncentriran sam na utrke, kako pobijediti svaku i povećati izglede za titulu. Znam da će ona u Meksiku nakon ove biti jako teška, jer Red Bull je tamo tradicionalno dobar.

Anketa je još otkrila da je najpopularnija momčad McLaren ispred Red Bulla, Ferrarija i Mercedesa. Najbolje utrke su one u Monzi, Spa-Francorchampsu, Silverstoneu i Monacu.

Linker
25. travanj 2024 12:35