StoryEditor
 HANDOUT AFP
KONAČAN KRAJ

ČETVEROSTRUKI PRVAK FORMULE 1 NAPUSTIO FERRARI Nakon što ga je mlada zvijezda u svemu nadmašila, ponudili su mu manju plaću: Nije stvar u novcu!

Autor: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2020. 11:10

Sebastian Vettel i Ferrari potvrdili su objavama na društvenim mrežama prekid suradnje po završetku ove godine, a četverostruki svjetski prvak u formuli 1 je u svom obraćanju zaključio kako "više nije bilo obostrane želje" za nastavkom.

"Kako biste ostvarili najbolji mogući rezultat u sportu, od vitalne je važnosti da sve strane djeluju u potpunom skladu. Momčad i ja smo shvatili da više ne postoji obostrana želja da ostanemo zajedno i nakon ove sezone", napisao je 32-godišnji njemački vozač u objavi na svom Instagram profilu te odbacio tezu kako je do razlaza došlo zbog toga što mu je Ferrari za jednogodišnje produženje ponudio manju plaću.

"Financijski razlozi nisu doveli do ove zajedničke odluke. To nije način na koji razmišljam kod donošenja nekih odluka i nikada neće ni biti", izjavio je Vettel.

Zahvalivši se Ferrariju i navijačima širom svijeta na podršci koju je uživao tijekom godina, Vettel je napisao kako mu je prvi cilj završiti suradnju s nadom da će podijeliti još poneke prekrasne zajedničke trenutke, a osvrnuo se i na svoju budućnost.

"Ono što se događalo posljednjih mjeseci mnoge od nas je navela na razmišljanje koji su nam stvarni životni prioriteti... Uzet ću si vremena koliko god je potrebno kako bih razmislio o tome što je doista važno kad je u pitanju moja budućnost", napisao je Vettel.

MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Second placed finisher Sebastian Vettel of Germany and Ferrari celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Michael Regan/Getty Images

 

   

Ferrari je u svojoj objavi zahvalio njemačkom vozaču na "pet prekrasnih godina" i pozvao na uživanje u njegovoj posljednjoj sezoni u kojoj će "imati podršku kakvu je imao od 2015."

Sebastian Vettel je u Ferrari došao kao četverostruki svjetski prvak (2010. - 2013.), a sve je naslove osvojio za upravljačem Red Bulla. Momčad iz Maranella i njemački vozač nadali su se uspješnoj suradnji kakvu je Ferrari imao s Vetellovim idolom Michaelom Schumacherom, koji je u crvenom bolidu osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka.

No, Vettel je u Ferrariju uspio dvaput biti drugi u ukupnom redoslijedu (2017. i 2018.), jednom treći (2015.), jednom četvrti (2016.), a prošlu je godinu završio na petom mjestu, gledajući u leđa i mladom momčadskom kolegi Charlesu Leclercu koji ga je nadmašio u svemu te polako preuzeo ulogu prvog vozača.

U 240 utrka u karijeri Vettel je ostvario 53 pobjede, a 120 puta se penjao na pobjedničko postolje. Od svoje 53 pobjede za upravljačem Ferrarija je ostvario njih 14, a posljednju na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Singapura. Kao vozač Ferrarija je 54 puta bio na pobjedničkom postolju.

Linker
27. svibanj 2020 19:59