RUDY CAREZZEVOLI
FORMULA 1

Gasly ostaje u momčadi AlphaTuri i sljedeće godine: ‘Mentalno je vrlo snažan, uvijek je motiviran...‘

Gasly zasada nema potvrđenog momčadskog kolegu za sljedeću godinu
Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2020. 13:11

Iznenađujući pobjednik ovogodišnje Velike nagrade Italije francuski vozač formule 1 Pierre Gasly i sljedeće će sezone sjediti za upravljačem bolida AlphaTauri, potvrdila je u srijedu momčad koja je u vlasništvu Red Bulla.

Ova objava je bila očekivana, a njome su prekinute špekulacije o mogućem povratku 24-godišnjeg Francuza u glavnu Red Bullovu momčad u kojoj bi vozio kao podrška Nizozemcu Maxu b.

bje od 2017. u AlphaTauriju, momčadi koja je u trenutku njegova dolaska nosila ime Toro Rosso, a 2019. je prešao u Red Bull. Međutim, tamo se zadržao samo pola sezone, prije nego što je zamijenio pozicije s Tajlanđaninom Alexanderom Albonom i vratio se u svoju sadašnju momčad.

Albonova pozicija je u ovoj sezoni postala nesigurna, a iz Red Bulla su naznačili da bi mogli potražiti zamjenu za mladog vozača izvan "svog dvorišta".

image
JORGE GUERRERO

Vođa momčadi AlphaTauri Franz Tost u priopćenju je izrazio nadu da će Gasly ostati u Red Bull obitelji još mnogo godina.

"Pierre se dokazao kao vrhunski natjecatelj, zahvaljujući njegovom vozačkom umijeću, iskorištavanju potencijala bolida na svakoj utrci i dajući vrijedne podatke svojim inženjerima. Mentalno je vrlo snažan, uvijek je motiviran, a kad si postavi cilj daje sve od sebe da ga ispuni. Veselim se produženju suradnje i uspješnoj 2021.", izjavio je Tost.

Gasly zasada nema potvrđenog momčadskog kolegu za sljedeću godinu. U ovoj sezoni je to Rus Danil Kvjat, a jedan od kandidata za to mjesto je i japanski vozač formule 2 Yuki Tsunoda koji bi trebao imati pokusne vožnje u Imoli sljedeći tjedan.

Linker
20. travanj 2024 00:50