ANDREJ ISAKOVIC Afp
‘ONI SU KAO DVA PIJETLA‘

Hamilton strahuje od novog incidenta: ‘U šoku sam, auto me udario u glavu, slike sve govore‘

‘Mislim da se dva vozača ne sudaraju ako jedan to ne želi, nesreća je jasna‘, smatra Carlos Sainz.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. rujan 2021. 09:44

Lewis Hamilton se boji da bi moglo biti novih incidenata između njega i Maxa Verstappena ako ne nauče lekciju nakon sudara u Silverstoneu, a posebno u nedjelju Monzi. Do kraja sezoni vozi se još osam utrka, a Monza je samo potvrdila koliko su obojica vozača odlučni u tome da idu do kraja u toj borbi.


"Morali bismo nešto naučiti iz svega što se događalo, iako osobno nemam nekakvu povijest incidenata u svojoj karijeri. No, kad se neke stvari raščiste, onda je lakše nastaviti raditi svoj posao", kazao je Hamilton.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp


Na pitanje ima li Verstappen drugačiji kodeks ponašanja, Hamilton je ostao nedorečen: “Moram razmisliti, jer je ovo bio prvi takav incident... Mislim da me nikad prije nije udario auto u glavu. Za mene je to veliki šok, mislim da su slike formule na mojoj glavi dosta rječite."


Izvršni direktor F1 Ross Brawn također je istaknuo zabrinutost glede ponašanja najbržih vozača današnjice.
"Jasno je da su oba vozača mogli izbjeći sudar. Trenutno imamo dva pijetla na farmi i vidimo posljedice toga. Mislim da nitko od njih neće popustiti u svom naumu, ali nadam se da će se prvenstvo osvojiti na stazi, a ne u uredima sudaca. To za nikoga ne bi bilo dobro."


Ferrarijev vozač Carlos Sainz očekuje da se taj incident dobro raspravi među vozačima, jer se, barem po njemu, nije smio dogoditi.


"Mislim da se takav incident uvijek može izbjeći. Mislim da se dva vozača ne sudaraju ako jedan to ne želi. S moga gledišta, nesreća je prilično jasna. Neću ulaziti u detalje, neću iznositi svoje mišljenje, čuvam ga za razgovor koji očekujem da ćemo voditi na sljedećem sastanku vozača."

Linker
26. travanj 2024 12:05