StoryEditor
 Mirco Lazzari gp/Getty Images
SVE OPCIJE SU OTVORENE

MOTOGP SEZONA SVE UGROŽENIJA, ODGOĐENE JOŠ DVIJE UTRKE 'Preživjet ćemo i ako otkažemo cijelu sezonu. Moramo biti spremni i na najgori scenarij'

Autor: HinaObjavljeno: 07. travanj 2020. 16:21

Još dvije utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u motociklizmu odgođene su u utorak zbog pandemije bolesti COVID-19, a radi se o Velikim nagradama Italije i Katalonije, koje su trebale biti održane 31. svibnja i 7. lipnja.

Prethodno su odgođene Velike nagrade Španjolske i Francuske, a na Velikoj nagradi Katara, kojom je u ožujku trebalo započeti ovogodišnje natjecanje u najjačem razredu, održane su samo utrke u Moto2 i Moto3 razredima. Tako postaje sve neizvjesnije kakav će biti konačan ishod, što se tiče natjecanja u 2020.

"Nisam uvjeren da ćemo uspjeti izvesti ovu MotoGP sezonu. I dalje se jako trudimo, a razmatramo sve mogućnosti", izjavio je Carmelo Ezpeleta, izvršni direktor agencije Dorna Sports koja je vlasnik prava na utrke iz MotoGP kalendara.

"Preživjet ćemo i ako otkažemo cijelu sezonu. Moramo biti spremni i na 'najgori scenarij', a u tom slučaju ćemo se na vrijeme pripremiti za sezonu 2021.", rekao je 72-godišnji Ezpeleta.

Nakon odgode utrka u Italiji i Kataloniji, najraniji mogući početak sezone je 21. lipnja, kad je na rasporedu Velika nagrada Njemačke na Sachsenringu.

Linker
31. svibanj 2020 00:30