Fabio Quartararo
 JAVIER SORIANO
VELIKA NAGRADA ANDALUZIJE

Nova pobjeda Quartarara u motoGP, premijerna pobjeda Bastianinija, Suzuki slavio u moto3

Bastianiniju je to prva pobjeda u ovoj klasi, a pobjednički podij je pripao samo Talijanima.
Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2020. 15:11

Francuski motociklist Fabio Quartararo (Yamaha) pobijedio je i na Velikoj nagradi Andaluzije, drugoj utrci SP-a u najjačoj klasi motoGP, koja se vozila u španjolskom Jerezu.

Francuz je vodio od starta do cilja, na stazi Jerez slavio i prije tjedan dana, a to mu je bila prva pobjeda uopće u ovoj klasi.

Na drugom mjestu je završio kao i prije tjedan dana Španjolac Maverick Vinales, dok je treći bio talijanska legenda Valentino Rossi, kojemu je ovo prvo postolje nakon Austina 2019.

Na današnjoj utrci nije nastupio svjetski prvak Marc Marquez, koji je prije tjedan dana teško pao i nije se uspio posve oporaviti. No, njegov mlađi brat i debitant u ovoj klasi Alex Marquez završio je kao osmi.

Quartararo vodi s maksimalnih 50 bodova ispred Vinalesa koji ima 40, a sljedeća utrka za dva tjedna vozi se za VN Češke u Brnu.

-----------------------------------------------------------------------------------

Premijerna pobjeda Bastianinija u moto2

Talijanski motociklist Enea Bastianini pobijedio je na Velikoj nagradi Andaluzije, trećoj utrci SP-a u klasi moto2, koja se vozila u španjolskom Jerezu.

Bastianiniju je prva pobjeda u karijeri u ovoj klasi, a pobjednički podij je pripao samo Talijanima. Drugi je bio Luca Marini, pobjednik prošlotjedne utrke, a treći Marco Bezzecchi.

U ovoj klasi vodeći Japanac Tetsuta Nagashima bio je tek 11., ali vodi s dva boda više od Bastianinia.

Za dva tjedna vozi se VN Češke u Brnu.

-----------------------------------------------------------------------------------

VN Andaluzije: Suzuki slavio u moto3

Japanski motociklist Tatsuki Suzuki pobijedio je na Velikoj nagradi Andaluzije, trećoj utrci SP-a u najslabijoj klasi moto3, koja se vozila u španjolskom Jerezu.

Suzuki, koji unatoč zvučnom moto-prezimenu vozi Hondu, slavio je u Jerezu ispred Britanca Johna McPheea (Honda) i Talijana Celestino Viettija (KTM) u utrci punoj izlijetanja i padova.

Vodeći u ovoj klasi i pobjednik u prve dvije trke Španjolac Albert Arenas pao je sedam krugova prije kraja. Arenas ima 50 bodova, a Suzuki šest manje.

Linker
24. travanj 2024 10:23