CROPIX
IZVAN REALNOSTI

Pogledajte kako najbolji hrvatski reli vozač juri 160 km/h po Sljemenu

Piše: Jurica GodinaObjavljeno: 13. lipanj 2016. 17:23

Na sljemenskim cestama iznad metropole Juraj Šebalj zajedno je sa suvozačicom Majom Sabol proteklog vikenda osvojio INA Delta reli, najdugovječnije automobilisitčko natjecanje u Hrvatskoj.

Tako je u svom 42. izdanju Delta, nakon prošlogodišnjeg slavlja Mađara Hidega i Kereka koji su ovom prilikom osvojili drugo mjesto, vraćena u domaće ruke.

Vodila je hrvatska posada od prologa u petak do posljednjeg subotnjeg brzinca, a kako je jurnjava uskim sljemenskim cestama izgledala iz perspektive našeg relijaškog majstora i njegove suvozačice možete pogledati u ovom spektakularnom videu.

Najveća brzina na jednom dijelu brzinskog ispita dostigla je 160 km/h! Kao da se vozite po autocesti, samo što je ovdje jedna uska traka i nekoliko ste centimetara od šume, zidova, provalije...

Za Šebalja je to sedma osvojena Delta, ali prva na kojoj mu suvozač nije bio Toni Klinc. Njihova dugovječna suradnja zbog okolnosti je morala biti prekinuta, no odlično je u tu ulogu uskočila Maja Sabol.

Do cilja su došle 22 posade od njih 48. Delta je kao dio FIA European Rally Trophyja ispunila očekivanja, uz odličnu organizaciju AK Ina Delta te pomoć ljudi iz FIA-e.

Linker
18. travanj 2024 15:15