BRYN LENNON
POTRESNA OBJAVA

Srcedrapajuća poruka shrvane supruge F1-vozača: ‘Nije mu trebalo jedno čudo, već više njih‘

Marion Jolles je zahvalila svima onima koji su pomogli, ali i njenom Romainu Grosjeanu na hrabrosti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2020. 22:15

Nakon što se vozeći točno 221 kilometar na sat doslovno razbio u zid na utrci Formule 1 u Bahrainu, sreća je da je preživio taj katastrofalni incident, Romain Grosjean. U potresnom se pismu na svom Instagram profilu oglasila njegova supruga, Marion. Poznato francusko TV-lice izrazilo je zahvalnost svima koji joj se javljaju, a potvrđeno je i da bi Grosjean trebao biti otpušten iz bahreinske bolnice u utorak.

Jasno je da Grosjean neće voziti na sljedećoj VN Sakhira koja je na rasporedu već za vikend, ali bi mogao ostati na Istoku, te se neće odmah vraćati u svoj dom u Švicarskoj. Tamo je, u Ženevi, utrku Formule 1 za VN Bahreina gledala i Marion Jolles, inače novinarka...

- Naravno da nisam spavala prošle noći. Kako bi i mogla zaspati? Neću lagati, riječi mi ne dolaze lako. Ovo će ga nasmijati, jer on zna koliko jako volim pričati. Zna i koliko mu pišem - napisala je Grosjeanova supruga u početku obraćanja na Instagramu.

- Ne znam niti koju fotografiju da stavim od jučer. Koju da uopće zadržim? Plamen? Kako ga izvlače spasitelji? Olupinu njegova bolida? Izabrala sam ovu, možda je glupo. Nosimo istu majicu s njegovom GP-2 titulom. U ovoj spavam ponekad. Trebalo bi umjesto "prvak" pisati "superjunak".

- Napisala sam na Twitteru neke korisne riječi kako bih ga zaštitila. Štit ljubavi ga je pazio. Hvala našoj djeci koja su ga vukla iz vatre, hvala na njegovoj hrabrosti, odlučnosti, snazi i ljubavi. Njegov ga je trening i spremnost održao na životu. Nije mu trebalo jedno čudo da preživi, već više njih - napisala je Jolles.

Podsjetimo, Grosjeanov bolid se u prvom krugu nakon sudara s Daniilom Kvyatom prepolovio, a Grosjeanu je trebalo oko pola minute da izađe iz vatrene buktinje prije nego li je pobjegao u sigurnost. Iz Haasa, njegove F1 momčadi potvrdili su da se osjeća stabilno te da se ozljede i opekline, ponajviše na rukama, uspješno saniraju.

Linker
24. travanj 2024 07:14