JUNG YEON-JE/AFP
Nakon zadnjeg posjeta

Stigle dobre vijesti o Michaelu Schumacheru! Ovo je dosad najjasniji pokazatelj o njegovom stanju...

‘To je pitanje na koje ću uvijek biti ekstremno rezerviran. Vidim Michaela jako često...‘
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2020. 13:36

Posljednja izjava FIA-inog predsjednika Jeana Todta o Michaelu Schumacheru glasno je odjeknula.

Naime, one su dosad najveća indikacija da je sedmerostruki svjetski prvak u svjesnom stanju nakon teške skijaške nesreće koju je pretrpio 2013. godine.

Ikona Formule 1 pretpjela je tešku ozljedu glave na skijanju u francuskim Alpama, zbog čega je neko vrijeme bio u umjetnoj komi, a njegovo precizno zdravstveno stanje otad zna samo obitelj.

Todt, inače veliki prijatelj Schumachera, jedan je od rijetkih koji ga redovito posjećuje.

"Naravno da Michael prati Micka. Mick će od sljedeće godine vjerojatno u Formulu 1, što će biti veliki izazov. Bili bi oduševljeni imati novog Schumachera na najvišoj razini utrkivanja", rekao je Todt za francuski RTL, upitan prati li Michael svog sina na televiziji.

image
INA FASSBENDER/AFP

Todtove izjave su šture i obavijene velom tajne iz poštovanja prema Schumacheru i privatnosti, kako njega samoga, tako i njegove obitelji.

Upitan konkretno za Michaelovo zdravlje, Todt je rekao.

"To je pitanje na koje ću uvijek biti ekstremno rezerviran. Vidim Michaela jako često, jednom ili dva puta mjesečno. Aa moj će odgovor uvijek biti isti. Bori se. Jako se dobro za njega brinu i nalazi se na jako udobnom mjetsu. Možemo samo poželjeti i njemu i obitelji da stvari budu bolje", objasnio je Todt o Schumacheru koji se trenutno nalazi u luksuznoj villi na Mallorci, čiji je prijašnji vlasnik bio Florentino Perez, predsjednik Real Madrida.

Linker
17. travanj 2024 07:02