TIZIANA FABI Afp
FOTO: SMRT NA MUGELLU

Velika tragedija: Mladi motociklist poginuo u stravičnoj nesreći, 40 minuta ga spašavali na stazi...

Dupasquieru je više od 40 minuta pružana pomoć na stazi, a potom je helikopterom prevezen u bolnicu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2021. 14:03

Mladi švicarski motociklist, 19-godišnji Jason Dupasquier preminuo je u nedjelju od ozljeda zadobivenih pri padu i naletu drugog motora tijekom subotnjih kvalifikacija u razredu Moto3 za Veliku nagradu Italije u Mugellu, objavili su organizatori MotoGP utrka.

image
TIZIANA FABI Afp

Dupasquier je u zadnjim trenucima subotnjih kvalifikacija pao, a na njega je naletio Japanac Ayumu Sasaki, a u nesreći je sudjelovao i Španjolac Jeremy Alcoba. Ni japanski, ni španjolski motociklist nisu teže ozlijeđeni, dok je nesretni Švicarac nakon 40-minutnog pružanja pomoći na stazi helikopterom prebačen u bolnicu Carregi u Firenzi s mnogostrukim ozljedama glave i prsnog koša.

image
TIZIANA FABI Afp

Tijekom noći je nad Dupasquierom izvršena hitna operacija prsnog koša, ali je i dalje bio životno ugrožen. Nažalost, u nedjelju je podlegao ozljedama.

image
TIZIANA FABI Afp

"Nakon teške nesreće u kvalifikacijama Moto3 razreda na Velikoj nagradi Italije, s velikom tugom javljamo da je motociklist Jason Dupasquier preminuo. Unatoč najvećim naporima medicinskog osoblja na stazi i svih onih koji su kasnije brinuli za švicarskog motociklista, bolnica je objavila da je Dupasquier, nažalost, podlegao ozljedama", priopćili su na službenom internetskom portali MotoGP-a.

image
TIZIANA FABI Afp

Dupasquieru je ovo bila druga sezona u utrkama Svjetskog prvenstva razreda Moto3, a u pet utrka je osvojio 27 bodova i bio na desetom mjestu.

Njegova smrt je prva na utrkama svjetskog prvenstva u motociklizmu u posljednjih pet godine, otkako je 2016. na stazi u Barceloni, u utrci za Veliku nagradu Katalonije smrtno je nastradao Španjolac Luis Salom u razredu Moto2.

Na današnjem natjecanju ekipa za koju je vozio Jason Dupasquier nije nastupila, a pobijedio je Talijan Dennis Foggia.

image
TIZIANA FABI Afp

image
TIZIANA FABI Afp

Linker
22. listopad 2021 02:01