Mate Rimac i Nico Rosberg
 INSTAGRAM
OSTAO JE ZAPANJEN

Video: Bivši svjetski prvak Formule 1 posjetio Rimca: ‘Ja sam talentiran, ali on je s drugog planeta‘

Nijemac se odmah po dolasku provezao novim Porscheom Taycanom, parkiranim ispred ulaza.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. studeni 2020. 10:50

Svjetski prvak u Formuli 1 iz 2016. godine, njemački vozač Nico Rosberg posjetio je sjedište tvrtke Rimac Automobili u Svetoj Nedelji. Nastavak je to globalne suradnje Rosberga i Rimca započete još prije nekoliko godina, a bivši F1-vozač sve je snimao i kasnije objavio na svom YouTube-kanalu.

Rosberg se, čim je stigao, oduševio parkiranim Porscheom Taycanom. Naravno, sjeo je za upravljač tog automobila i ostao ugodno iznenađen:

- Rekao bih da do stotke ide za 2,6 sekundi, a Rimac to postiže za 1,9 sekundi - komentirao je njemački vozač, sin finske automobilističke legende Kekea Rosberga, dok je Taycanom išao na sastavak s Rimcem, koji mu je zatim pokazao sjedište tvrtke i pogon proizvodnje.

Rimac se zahvalio Rosbergu što ih je došao posjetiti te naglasio kako je, prije svega deset godina, tvrtka bila samo on i jedna garaža. Iako su još u fazi širenja, istaknuo je, danas se nalaze na čak osam lokacija.

- Razgovarao sam s glavnim inženjerom za razvoj u Porscheu koji je rekao: 'Ja sam talentiran, ali Mate Rimac je s drugog planeta - pohvalio ga je Nijemac.

Rosberg je odmah uočio velike sličnosti Rimčevog pogona s onima koji se koriste u Formuli 1. Objašnjeno mu je da tvrtka gradi još 20 puta veći kampus od ovoga, a sve će vrijediti 120 milijuna eura.

- Kad smo osmišljavali C_Two, želio sam da do 100 km/h dođe za 2,2 do 2,4 sekunde te da postiže maksimalnu brzinu od 350 km/h. Tri mjeseca prije showa u Ženevi uspjeli smo to postići, ali onda je u Tesli izbacili Roadster i tvrdili da mogu doći do 100 km/h za 1,9 sekundi i maksimalne brzine od 400 km/h. Pogledao sam svoj tim i rekao im da ne možemo biti sporiji od njih - rekao je Rimac.

Linker
26. travanj 2024 18:12