MAZEN MAHDI Afp
SLUŽBENO

Sainz produžio ugovor s Ferrarijem: ‘Oduvijek sam tvrdio da ne postoji bolja momčad u Formuli 1...‘

Carlos Sainz Jr. iza sebe ima 143 utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1
Piše: HinaObjavljeno: 21. travanj 2022. 12:54

Španjolski automobilist Carlos Sainz Jr. produžio je ugovor s Ferrarijem za još dvije godine pa će ostati za upravljačem crvenog bolida do kraja 2024., objavila je proslavljena talijanska momčad Formule 1 u četvrtak, uoči četvrte utrke sezone koja će biti vožena u nedjelju za Veliku nagradu Emilije Romagne u Imoli.

Sainz Jr., 27-godišnji sin dvostrukog svjetskog prvaka u reliju Carlosa Sainza, u Ferrari je stigao na početku prošle sezone, nakon što je dvije godine proveo za upravljačem McLarena, a u Formuli 1 je debitirao još 2015. u momčadi Toro Rosso.

image
SIMON BAKER Afp

"Oduvijek sam tvrdio da ne postoji bolja momčad u Formuli 1 za koju možeš voziti. Nakon što sam ovdje više od godinu dana mogu potvrditi da je predstavljanje ove momčadi jedinstven i neusporediv doživljaj", izjavio je Španjolac u Ferrarijevom službenom priopćenju.

Carlos Sainz Jr. iza sebe ima 143 utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1 u kojem je, osim za Ferrari, McLaren i Toro Rosso, nastupao i za Renault, a osam puta je završio na pobjedničkom postolju. Triput je bio drugi, a pet puta treći.

image
WILLIAM WEST Afp

U prve tri utrke nove sezone osvojio je drugo mjesto na VN Bahreina, treći je bio na VN Saudijske Arabije, a na VN Australije je bio prisiljen odustati. Trenutačno se nalazi na trećem mjestu u redoslijedu vozača s 33 boda, iza momčadskog kolege Charlesa Leclerca (71) i Georgea Russella (37) iz Mercedesa.

"F1-75 se dokazao kao sjajan bolid, koji mi dopušta da se borim za ostvarenje mojih ciljeva na stazi, počevši od prve pobjede u formuli 1", izjavio je Sainz Jr.

Prvu sljedeću priliku imat će već ove nedjelje na stazi u Imoli.

Linker
18. travanj 2024 12:47