Craig Breen

 POLICIJA ZAUSTAVLJA-KRAPINSKO ZAGORSKA žUPANIJA FACEBOOK, PROFIMEDIA
KOBNA TRENING VOŽNJA

Tragedija u Zagorju uoči WRC spektakla: Poginuo jedan od najboljih vozača svijeta

Tijekom održavanja treninga za WRC Croatia Rally došlo je do slijetanja vozila s ceste
Piše: Dušan MiljušObjavljeno: 13. travanj 2023. 14:37

Teška prometna nesreća dogodila se danas oko 12.40 sati na testiranju za World Rally Championship 1, na lokalnoj cesti 2201 u Loboru, javio je Zagorje International.

Došlo je do slijetanja rally automobila s ceste i udara prednjim lijevim krajem u drveni stup. Tom je prilikom smrtno stradao vozač irski vozač Craig Breen, dok je suvozač prošao bez ozljeda.

Craig Breen je irski reli vozač koji vozi za WRC Hyundai tim. On je sin Raya Breena, državnog prvaka Irske u reliju. Karijeru je započeo u kartingu, a od 2009. godine se posvetio reliju.

Na WRC reli akademiju stigao je 2011. godine osvojivši naslov u Fiesti R2 nakon pobjeda u Njemačkoj i Britaniji, a iduće sezone je osvojio SWRC naslov u Fiesti S2000 nakon četiri pobjede u kategoriji, a 2016. godine je dobio priliku natjecati se na najvišoj razini WRC-a, vozeći Citroen DS 3 WRC na odabranim stazama za Abu Dhabi Total World Rally Team. Tu je priliku sjajno iskoristio, posebno u Finskoj gdje je osvojio izvanredno treće mjesto.

image
NIKOS KATIKIS Dppi Via Afp

Nagrađen je tvorničkim ugovorom za Citroen i osigurao je najbolji plasman u karijeri – drugo mjesto u Švedskoj 2018. godine, ali je izgubio mjesto u momčadi na kraju sezone. Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan, a ozljeda takva da Breen nije mogao preživjeti jer je u kabinu vozila kroz vjetrobransko staklo uletio stup. WRC na službenoj stranici još nije objavio vijest o nesreći uoči početka WRC Rallyja Croatia.

Linker
09. svibanj 2024 04:38