KARIM JAAFAR Afp
PORAZ OD ITALIJE

Dalić gledao predstavu u Solinu s Alenom Babićem u glavnoj ulozi: ‘Tada ću ponoviti doseg Mate Parlova‘

Izbornik naše nogometne reprezentacije ispraćen je ovacijama i dobrim željama za nastup u Kataru
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 23. listopad 2022. 13:20

Solin je za svoje prilike doživio jednu zanimljivu sportsku predstavu, susret boksačkih reprezentacija Hrvatske i Italije (8:12), koja je na svoj način, u prvom redu organizacijskom izvedbom bila dojmljiva, ali i po porikazanim borbama vrlo kvalitetna. "Azzurri" su opravdali status favorita da bi naši boksači na kraju izgubili dvoboj sa snošljivim rezultatom.

Najzanimljivija je bila borba u poluteškoj kategoriji do 81 kg u kojoj je 19-godišnji Antonio Grabić (Leonardo Zagreb) na impresivan način nadmašio talijanskog rivala Gerlanda Tumminiella (jednoglasna odluka sudaca), dok je najdramatičniji meč viđen u superteškoj kategoriji u kojoj je naš Marko Milun (također Leonardo) bio izrazito bolji (Diego Lenzi je u trećoj rundi bio u nokdaunu) da bi ga na kraju gong spasio od poraza, jer je u posljednjim sekundama treće runde doživio baš strašan nokaut.

U školskoj dvoranu u Solinu glavna atrakcija, kao počasni gost bio je Zlatko Dalić, izbornik naše nogometne reprezentacije, koji je ispraćen ovacijama i dobrim željama za nastup u Kataru, ali je neupitna boksačka glavna zvijezda bio naš profesionalac Alen Babić. Njegova ocjena dvoboj u Solinu:

- Italija je svjetska boksačka sila, njihova ulaganja su nemjerljiva u odnosu na naš boks. Ali ovo je bilo zanimljivo nadmetanje obzirom da su talijanski boksači mnogo iskusniji. Oni imaju i po stotinu borbi više od naših boraca, zato je ova predstava s našeg aspekta vrlo uspješna. Marko Milun ima velike mogućnosti, ali tu treba još mnogo rada kako bi se dobila vještina i zrelost.

Inače, Babić je figurativno kazao kako se trza na svaki poziv na mobitelu i nada da će dobiti potvrdu od promotora Eddiea Herna da će se meč protiv Kolumbijca Oscara Rivasa za krunu u WBC kategoriji zaista dogoditi u Londonu 26. studenoga.

- Tada ću, uvjeren sam, ponoviti jedinstveni podvig Mate Parlova, postat ću svjetski prvak u bridger kategoriji WBC-a.

Radi kronike, zabilježimo da su pobjede u dresu Hrvatske, uz Grabića i Miluna još ostvarili Patrik Licul (Pula) do 61,5 kg i Noa Ježek (Titan Gym Zagreb), dok su Ivan Božac (Pula), Marin Jelačičć (Pauk Split), Petar Knežević (Sv Donat Zadar), Marijan Vujević (Grom Split), te Marko Ramljak i Matej Uremović (oba Rijeka) morali priznat nadmoć iskusnijih talijanskih boksača.

Linker
19. travanj 2024 18:44