Luka Prtljačić

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
BOKS

Luka Pratljačić u finalu Marakeša, sjani Hrvat u polufinalu u drugoj rundi nokautirao prvaka Italije

Još jedan spektakularan nokaut osječkog superteškaša na turniru Golden Belt u Maroku
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. veljača 2023. 07:24

U Osijeku je prije četvrt stoljeća rođena ubojita ljevica. Danas, dakle 25 godina kasnije, div iz slavonske ravni hara boksačkim ringovima.

Luka Pratljačić (25) plasirao se finale superteške kategorije marakeškog turnira iz IBA-ine serije Golden Belt ili Zlatni pojas. U polufinalu je Luka gromovito razorio, na spavanje poslao prvaka Italije Diega Lenzija. Samo koju dan nakon što je u četvrtfinalu na isti način, nokautom pobijedio Španjolca Ghadfu, europskog doprvaka. Podsjetimo da je isti taj Luka Pratljačić, u jesen prošle godine na mariborskom turniru, ali tada Silver Belt pobijedio svjetskog doprvaka Armenca Čalojana, te Kubanca pod bugarskom zastavom, Moreyona. Sve nokautom! U Mariboru je već bio dospio u finale, ali zbog ozljede nije mogao nastupiti.

Talijan Lenzi nije imao šanse protiv Luke u Marakešu. Početkom druge runde, u trenutku nasrtaja Lenzija, Luka je Talijana čekao, čekao i dočekao. Razornom ljevicom. Udarac je bio toliko snage da je sudac u ringu istog trenutka zatražio pomoć za prvaka Italije. Tako je to kada udara Luka Pratljačić!

Zanimljivo je da je Lenzi dobio prvu rundu (10:9) jer mu je marokanski sudac u ringu brojao, iako ostaje dvojbeno je li Luka bio uzdrman ili se okliznuo. Da je bio baš uzdrman, nismo sigurni da bi mogao koju minutu samo kasnije "potegnuti" onakav lijevi kroše.

Luka Pratljačić će se u finalu Golden Belta u Marakešu boriti protiv Rusa Ramazana Karnukaeva koji je u polufinalu svladao Egipćanina Mostafu Rezka jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
19. travanj 2024 02:05