MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
JUDO I KARATE

Borilački sportovi pune porečke hotele: Dva sporta u biser Jadrana dovode više od 2000 gostiju

Grad Poreč postaje pravo međunarodno pripremno središte borilačkih sportova
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. lipanj 2022. 10:59

Praktički istodobno će se ondje održati Olimpijski trening kamp u judu (23.-26. lipnja) s 400-injak boraca i borkinja, kao i kadetsko Europsko prvenstvo..

Međutim, od 25. lipnja do 3. srpnja ove godine Poreč će ugostiti i karataše. Međunarodni karate savez smjestio je u Poreč čak tri bitna i masovna karate dođaja - WKF Trening kamp za mlade, WKF Kup i WKF Ligu za mlade. Samo karate na ovaj način dovodi u Poreč, ispunjava tamošnje hotele s više od 1.700 sudionika iz 50 zemalja.

Tako će samo dva sporta u dva tjedna dovesti u Hrvatsku, preciznije Poreč najmanje 2.100 gostiju!

Četrnaesti WKF Kamp za mlade vraća se u Poreč s vrhunskim karate instruktorima. Karatisti od 10 do 20 godina trenirat će pod vodstvom višestrukog osvajača medalja sa svjetskih i europskih prvenstava Španjolca Ivana Leala, trostrukog svjetskog prvaka u borba do 60 kilograma Brazilca Douglasa Brosea, te brončane u katama s OI u Tokiju, Talijanke Viviane Bottaro. WKF Kup obuhvatit će turnir u karateu mladih do 12 godina starosti i turnir mladih do 21 godine.

Trening kamp i Kup najmasovniji su karate događaj u godini za mlade iz cijelog svijeta. Liga za mlade, kao nastavak Karate-1 Premier Lige, platforma je za razvoj mladih i njihov napredak u sportu. Okupljanje u Poreču treće je ove vrste u 2022. godini. Prvi je bilo u meksičkom Acapulcu, slijedio je Limassol na Cipru, a nakon Poreča posljednje izdanje ove godine održat će se u Veneciji.

Linker
08. kolovoz 2022 17:11