StoryEditor
 Quinn Rooney/Getty Images
SERGEJEVA POD POVEĆALOM

DOPING NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA Drugi pozitivan nalaz za Ruse u Pjongčangu, samo dan uoči rasprave o ukidanju njihove suspenzije

Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2018. 14:43

Članica ruske bob posade Nadežda Sergejeva bila je pozitivna na doping na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavila je u petak Ruska bob federacija.

"Antidopinški test vozačice ruske bob ekipe Nadežde Sergejeva 18. veljače bio je pozitivan na lijek za srce koji se nalazi na listi zabranjenih tvari", stoji u priopćenju Federacije objavljenom na službenim stranicama.

U kontroli 13. veljače u uzorku Sergejeve, koja je natjecanje u srijedu završila na 12. mjestu, nije otkriven nikakav trag dopinga.

Kako se doznaje iz pouzdanih izvora Sergejeva je bila pozitivna na trimetazidin koji se koristi za liječenje angine pektoris.

"Analiza B uzorka bit će provedena u subotu", dodao je isti izvor.

Ova objava iznesena je dan prije nego što izvršno povjerenstvo Međunarodnog olimpijskog odbora treba odlučiti hoće li ili ne ukinuti suspenziju Ruskom olimpijskom odboru (ROC).

U Pjongčangu je već zabilježen jedan slučaj dopinga kod Rusa. Član ruske mješovite ruske curling ekipe Aleksander Krušelnicki, koji je sa suprugom Anastazijom Brizgalovom osvojio broncu, bio je pozitivan na meldonij zbog čega im je oduzeta brončana medalja.

Linker
10. kolovoz 2020 01:23