StoryEditor
 Jure Miskovic / CROPIX
TRENUTAK NEPAŽNJE

FOTO: NEPOZNATI MUŠKARAC POKUŠAO PRIJEĆI CESTU USRED UTRKE, PA NAPRAVIO TOTALNI KAOS Biciklisti popadali po cesti, liječnici imali pune ruke posla

Bizarna nesreća dogodila se pred kraj etape u Zadru. Nepoznati akreditirani muškarac, najvjerojatnije netko od iz organizacije krenuo je preko ceste. Ali, baš u krivom trenutku. Taman su nailazili biciklisti koji su, neki zbog sudara s njime, a neki zbog pokušaja izbjegavanja istog, popadali po cesti. Svima koji su bili involvirani u taj incident vrlo je brzo pružena liječnička pomoć, a neki su zadobili tek lakše ozljede.
Autor: HinaObjavljeno: 02. listopad 2019. 20:16

Rumunjski biciklist Eduard-Michael Grosu, član francuske momčadi Delko Marseille, pobjednik je druge etape CRO Racea vožene u srijedu od Slunja do Zadra u dužini od 183 kilometra, a pobjedom u etapi on je ujedno preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Grosu je slavio i prošle godine u Zadru, a dobro poznavanje završnih kilometara pokazao je napadom kilometar prije cilja kojim je vrlo brzo stekao 20-ak metara prednosti koje je uspio zadržati do cilja. Drugo mjesto zauzeo je Australac Alexander Edmondson iz momčadi Mitchelton-Scott, a treće pobjednik prve etape Slovenac Marko Kump iz Adria Mobila.

U trećoj etapi plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru nosit će Kump, zelenu Austrijanac Markus Wildauer (Tirol KTM), a bijelu Kazahstanac Vadim Pronski (Astana).

Druga etapa ovogodišnjeg CRO Racea vozače je vodila kroz dva Nacionalna parka, Plitvička jezera i Sjeverni Velebit.

Grad Slunj opravdao je status iznimno gostoljubivog domaćina na startu druge etape. Vozače su u središtu mjesta uoči starta toplo pozdravili brojni Slunjani i zaželjeli im sretan put. Znak za početak utrke dao je slunjski gradonačelnik Jure Katić, a vrlo brzo nakon starta iz glavne se skupine izdvojilo pet vozača.

 

Kao i u utorak u prvoj etapi, među bjeguncima je bio nositelj zelene majice za najboljeg penjača Austrijanac Markus Wildauer (Tirol KTM) uz sunarodnjake Daniela Lehnera (Felbermayr Simplon) i Dominika Hrinkowa (Hrinkow Advarics) te Australca Benjamina Hilla (Ljubljana Gusto Santic) i Nizozemca Jensa van den Doola (Metec-TKH).

Spomenuta petorka vrlo brzo je izgradila prednost od preko pet i pol minuta te je odnijela bodove na prvom prolaznom cilju na ulasku u Nacionalni par Plitvička jezera te na brdskom cilju na Jezercu pet kilometara potom. Na prolaznom cilju prvi je bio Van den Dool ispred Hrinkowa i Lehnera, dok je na brdskom cilju Hill bio ispred Wildauera i Hrinkowa.

Nažalost, u nastavku etape vozače su pratili loši vremenski uvjeti, nakon prolaska kroz zonu okrepe sredinom dionice počela je padati jaka kiša uz osjetan pad temperature. Uz pad temperature, počela je padati i prednost vodeće skupine koja je na početku drugog uspona dana u Parku prirode Velebit imala tek nešto više dvije minute ispred pelotona kojega je predvodila slovenska momčad Adria Mobil. Tijekom uspona na čelo glavne skupine izašle su francuske momčadi Delko Marseille i Vital Concept koje su prednost vodeće petorke do vrha smanjile na samo 47 sekundi.

Brdskim ciljem druge kategorije na Velebitu prvi je ponovno prošao Hill ispred Wildauera i Hrinkowa. No, Wildaueru je i drugo mjesto na Velebitu bilo dovoljno da zadrži zelenu majicu.

Srećom, tijekom spusta s Velebita prema Maslenici vrijeme se smirilo, kiša je prestala, a bijeg vodeće petorke okončan je 50 kilometara prije cilja.

Vrlo brzo potom iz glavne se skupine izdvojilo sedam vozača, Austrijanci Florian Kierner i Stephan Rabitsch (Felbermayr Simplon), Nizozemci Dylan Bouwans i Stef Krul (Metec-TKH), Francuz Matthieu Jeannes (Illuminate), Poljak Maciej Paterski (Wibatech Merx) i Nijemac Jonathan Dinkler (P&S Metalltechnik).

Njihova prednost niti u jednom trenutku nije bila veća od minute, pa su Kierner, Rabitsch i Dinkler ubrzo odustali od bijega, dok su Bouwmans, Krul, Jeannes i Paterski ustrajali sve do šest kilometara prije cilja. Umalo im je u prilog išao i masovni pad vozača koji se dogodio kada su već bili u Zadru, ali tada je prednost vodećeg četverca bila tek 10-ak sekundi.

Kad čovjek iz organizacije odluči prijeći cestu...

Bizarna nesreća dogodila se pred kraj etape u Zadru. Nepoznati akreditirani muškarac, najvjerojatnije netko od organizatora krenuo je preko ceste. Ali, baš u krivom trenutku. Taman su nailazili biciklisti koji su, neki zbog sudara s njime, a neki zbog pokušaja izbjegavanja istog, popadali po cesti. Svima koji su bili involvirani u taj incident vrlo je brzo pružena liječnička pomoć, a neki su zadobili tek lakše ozljede.

 

Linker
27. srpanj 2020 22:19